Zavrčani so dobili še četrto od petih tekem v novi sezoni. Podobno kot v uvodnem krogu v Celju, je bil tudi tokrat mož odločitve izkušeni Nikola Šafarić, ki je v 80. minuti realiziral najstrožjo kazen, potem ko naj bi Miha Blažič po strelu Jureta Matjašiča v kazenskem prostoru Kopra igral z roko. Koprčani, ki so izgubili še drugič zapored, so bili sicer skozi celotno srečanje nekoliko aktivnejši in si do zadnjih desetih minut pripravili nekaj nevarnejših priložnosti, a je Zavrčane, ki so zadnjih 20 minut igrali z igralcem manj, dvakrat rešil tudi okvir vrat.


Uvodno srečanje petega kroga so s sredine igrišča pričeli igralci domačega Zavrča. Ti so tudi prvi streljali in v 11. minuti srečanja je poizkusil Cvek, vendar meril mimo gola. Le nekaj minut kasneje pa prva smrtna priložnost na tekmi.  V glavnih vlogah sta bila kanarčka Palčič in Štromajer. Prvi je lepo prodrl po desni strani in poslal lepo podajo pred gol, kjer pa je Štromajer z vsega petih metrov zgrešil prazna vrata in poslal žogo visoko čez gol. Sledilo je nekaj nenevarnih poizkus na obeh straneh.   Lotrič in Guberac za goste in Kelenc za domače, so streljali brez pravega učinka. Tekla je 34. minuta, ko je domači trio, Kelenc, Matjašič in Smrekar, uprizoril lepo akcijo. Do zaključka je v petmetrskem prostoru prišel Smrekar, vendar je njegov strel zadel le zunanji del mreže. Pet minut pred koncem prvega polčasa, pa še ena priložnost Koprčanov. V kazenskem prostoru je streljal Hadžić, vendar je njegov strel ustavila vratnica.

Drugi polčas so podjetneje začeli gostje, vendar so streli namenjeni proti vratom domačega vratarja Ranilovića večinoma končali mimo okvirja. Domači so prvič zapretili v 66. minuti, ko so izvedli hiter protinapad. Povlekla sta Antolek in Dedić, slednji je poslal žogo pred vrata gostujočega vratarja Radoševića, tam pa Kelencu žoge ni uspelo potisniti v mrežo. Sledile so razburljive minute.  Najprej je v 69. minuti Halilović zadel novo vratnico za Koprčane. Potem ko je streljal s precejšnje razdalje, je žoga zadela enega izmed domačih igralcev in spremenila smer, s tem pa tudi presenetila Ranilovića. Na srečo domačih je bila vratnica na mestu in ostalo je pri začetnem izidu. V 71. minuti pa rdeči karton za domače. Prekršek nad prodirajočim Pučkom je storil domači branilec Kristič, ki  je bil zadnji domači igralec pred vratarjem in upravičeno prejel rdeči karton. Kljub temu je treba omeniti, da do dotične situacije, ne bi prišlo v kolikor bi glavni sodnik srečanja Balažič v prejšnjem napadu domačih dosodil več kot očiten prekršek, ki je bil storjen nad Kelencem. V tem primeru do protinapada gostov ne bi prišlo in s tem tudi ne do situacije, v kateri je bil storjen prekršek za rdeči karton. Kljub številčnejši premoči gostov, so si naslednje priložnosti pripravili domačini. V 74. in 79. minuti sta streljala Težak in Šafarič, vendar sta obakrat iztržila le kota. Po zadnjem  kotu, je do strela prišel Matjašič, po signalizaciji sodnika za golom pa je Balažič zaradi igranja z roko pokazal na belo točko. Suveren strelec je bil Šafarič in Zavrčane popeljal v vodstvo z 1:0.  V 89. minuti pa še ena lepa priložnost domačih, Dedić se je lepo znašel v priložnosti, vendar je streljal preveč po sredini in ostalo je pri 1:0.

Razburljivo srečanje, se je tako končalo z domačo zmago. To je že četrta zmaga Zavrča v petih srečanjih, medtem ko Koper ostaja pri uvodnih dveh. V naslednjem krogu Koprčani gostijo zaenkrat nepremagane Domžale, Zavrč pa odhaja k prav tako še nepremaganemu Mariboru.

Foto: Jure Banfi

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…