Zaključni dvoboj 13. kroga PLTS bo pripadel ekipama Rudarja in Aluminija. Moštvi se bosta danes ob 18. uri pomerili na stadionu v Velenju.


Knapi po dvanajstih krogih še kar ne poznajo zmage. Nazadnje so bili blizu, proti Triglavu so vodili vse do sodnikovega podaljška, še pred tem imeli kazenski strel za povišanje vodstva, a nato bili kaznovani in doma je ostala vsega točka. Popravni izpit jih tokrat čaka proti Aluminiju, proti kateremu so doma izgubili le enkrat. Na preostalih sedmih medsebojnih domačih srečanjih pa so štirikrat premagali in trikrat remizirali. Zmaga bi danes bila še kako pomembna, saj bi prinesla malo samozavesti, ki jo knapi pred nadaljevanjem prvenstva še kako potrebujejo. “Potrebujemo preklopiti v naših glavah, da prekinemo ta črn niz v ligi. Novi trener je dober in od nas zahteva trdo delo, zato verjamem, da je to prava pot, da krivuljo obrnemo navzgor. V nedeljo gostimo Aluminij, ki je kakovostna ekipa, posledično se zavedamo, da nas čaka težka tekma. In ob tem bi želel povabiti vse naše gledalce, simpatizerje in navijače, da nam pridejo pomagati, ker jih trenutno najbolj potrebujemo. Verjamem, da nam s skupnimi močmi uspe,” pravi domači kapetan Damjan Trifković.

Za Kidričani je težek dvoboj proti Celju, v katerem sta si ekipi v borbenem srečanju pravično razdelili po točko. Srečanje se je končalo brez zadetkov, kar je druga zaporedna tekma Aluminija, v kateri niso dosegli gola. Danes, kot že rečeno, se odpravljajo v Velenje s katerimi so se v tej sezoni doma razšli z rezultatom 1:1. Z zmago bi se danes ponovno priključili samemu vrhu razpredelnice, zbrali bi namreč isto število točk, ko jih ima trenutno vodilni Maribor, to je 25. V srečanje proti knapom bodo krenili oslabljeni, saj zaradi kaznovanosti v ekipi ne bo prvega strelca moštva. Nikola Leko je proti Celjanom dobil rumeni karton in bo tako današnje srečanje primoran izpustiti. Ilija Martinović, steber obrambe rdečih, pred današnjim srečanjem pravi: “V prvem srečanju proti Rudarju smo kljub temu, da smo bili boljši, igrali neodločeno. Škoda da nam vseh pripravljenih priložnosti ni uspelo realizirati. Danes gremo v Velenju na zmago, osredotočiti se moramo na njihove najboljše igralce in jih nevtralizirati, še posebej to velja za njihove napadalce. Igrati moramo svojo igro, in upamo da nam bo ta prinesla, to po kar v Velenje odhajamo.”

Bodo šumarji še podaljšali črni niz knapov, ali lahko slednji končno pridejo do svoje prve letošnje zmage?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Čukarički premočan za Olimpijo

Nogometaši Olimpije so včeraj odigrali svojo četrto tekmo v tem pripravljalnem obdobju in …