Zadnji sobotni prvoligaški dvoboj se bo odigral zvečer ob 20. uri pod reflektorji Mestnega stadiona ob jezeru v Velenju, kamor v goste k domačim knapom prihaja ekipa Gorice. Gre za neposredni dvoboj spodnjega dela lestvice, saj ekipi na devetem in sedmem mestu loči le točka.


Visoki prvoligaški poraz s 4:0, ki so ga knapi doživeli v Kidričevem pri Aluminiju, je botroval spremembi na klopi glavnega trenerja na velenjski klopi. Dosedanjega stratega Marijana Pušnika, ki bo odslej opravljal vlogo športnega direktorja, je do nadaljnjega zamenjal njegov pomočnik Almir Sulejmanović. Slednji bo na jutrišnji tekmi v ekipi pogrešal Davida Arapa, ki je pordečel na že omenjenem srečanju v Kidričevem. Ali lahko knapi tudi brez njega nadaljuje uspešen domači niz dveh zaporednih zmag, ali pa bodo Goričani prvi, ki bodo v koledarskem letu 2019 odnesli točke iz velenjskega stadiona?

Goričanom se je prav gotovo odvalil kamen od srca, ko so v zadnjem krogu premagali Domžale z 2:1, ter s tem prekinili negativno serijo sedmih zaporednih porazov oziroma kar desetih zaporednih tekem brez zmage. Domžalčani so preko Nicholsona povedli prvi, a so nato sinje modri preko Smajlagića in Filipovića naredili popolni preobrat za težko pričakovane tri točke. Tokrat se v Velenje, od koder so iz zadnjih dveh tekem odnesli maksimalno število točk, odpravljajo oslabljeni, saj bo v obrambni vrsti manjkal Žiga Lipušček, prav tako pa so v reprezentančnem odmoru ostali brez Andreja Kotnika s katerim so sporazumno prekinili sodelovanje. Ne glede na to vratar Grega Sorčan pričakuje popolni izkupiček: »V Velenje odhajamo po zmago. Na tekmi z Domžalami smo dosegli želeno, v soboto pa moramo to še dodatno nadgraditi. Prepričan sem, da je ekipa tega sposobna, zato se v soboto nadejam treh točk.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…