V ponedeljek smo napovedali, da se bo nekdanji celjski strateg Simon Rožman preselil v Nogometni klub Domžale. Rožman, ki je bil vse od poletnega slovesa od celjske klopi brez kluba, je bil danes popoldne tudi uradno predstavljen kot nova pridobitev domžalskega kluba.


Dvaintridesetletni trener, ki je grofe v lanski sezoni popeljal do naslova državnih in pokalnih podprvakov, bo ob Kamniški Bistrici pomagal tudi Luki Elsnerju, Domžalčani pa so mu dodeli vlogo strokovnega koordinatorja. O vlogi novega sodelavca je spregovoril Matej Oražem. “Simon bo prevzel strokovno vodenje in nadzor dela v Mladinskem nogometnem centru, po svojih najboljših močeh pa bo pomagal tudi pri strokovnem delu članske ekipe. Zelo pomemben vidik njegovega dela je tudi individualno delo z mladimi igralci, tako na nogometnem kot tudi vseh ostalih področjih. V klubu smo prepričani, da imamo prav na tem področju največje rezerve in da lahko z uvedbo določenih novosti pridobimo veliko prednost v primerjavi z drugimi sredinami v Sloveniji,” je o novem delovnem mestu dejal domžalski športni direktor.

Foto: nkdomzale.si

Svoje videnje projekta je predstavil tudi Simon Rožman, ki bo pri vodenju Mladinskega nogometnega centra pomagal in sodeloval z Dejanom Dončićem, vodjem mladinske šole in trenerjem kadetske ekipe. “Odzval sem se na povabilo športnega direktorja Mateja Oražma in vodje strokovnega vodstva Luke Elsnerja. Predstavila sta mi projekt, ki vključuje nadgradnjo dosedanjega dela. V osnovi je naš skupni cilj vzgojiti še več mladih igralcev za potrebe članske ekipe. Strokovno želimo poenotiti delo vseh selekcij v piramidi z izhodiščem iz dela članske ekipe. Mladinski nogometni center dela dobro in je v tem trenutku najboljša nogometna šola v Sloveniji, kar dokazujejo rezultati, še bolj pa število igralcev v mlajših reprezentancah. Klub veliko vlaga v strokovni kader in mlade igralce, moja naloga pa je, da dobimo še večji nabor igralcev, ki bodo nemudoma pripravljeni na zahteve članskega nogometa,” poudarja novinec v trenerskem štabu Domžal.

“V prvih dveh mesecih želim spoznati okolje in vse stvari vezane na klub, hkrati pa z vsemi sodelavci že pripraviti projekte za naslednji dve leti, v katerih morajo biti prvi rezultati že vidni. V začetku bom sodeloval tudi s člansko ekipo, kjer bom v sodelovanju z glavnim trenerjem in njegovimi sodelavci poskušal dodati svoj kamenček v mozaik,” je o načrtih v bližnji prihodnosti še dodal Rožman.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…