Rajko Rotman odhaja. Več kot jasno je bilo, da bodo Velenjčani novopečenega reprezentanta v poletnem prestopnem roku zelo težko zadržali v svojih vrstah. Postavni vezist, ki je odigral zelo solidno na reprezentančni turneji v Južni Ameriki, je v pogovoru za Sportal potrdil odhod iz Velenja. Še več, razkril je ime svojega bodočega delodajalca. Rotman bo v prihodnje igral pri klubu Istanbul BB, novopečenemu turškemu prvoligašu.


Za Rotmanom je zares nepozaben mesec. Po odličnih predstavah v Montevideu in La Plati, proti izjemno močnima reprezentancama Urugvaja in Argentine, se je v medijih hitro začelo govoriti o morebitni novi destinaciji nogometaša, ki je v zadnji sezoni PrveLige na 33-ih tekmah dosegel štiri zadetke in petkrat asistiral. Veliko govora je bilo celo o portugalskemu velikanu Portu, toda na koncu so bili Turki hitrejši in predvsem odločnejši.

25-letnik se je s Turki že dogovoril o pogojih sodelovanja, zdaj sta na vrsti le še oba kluba, ki bosta dorekla odškodnino za enega najboljših nogometašev minule sezone v slovenskem prvenstvu. Le ta bo manjša od milijonskega zneska, o katerem se je govorilo v zadnjih tednih. To je zatrdil tudi direktor velenjskega prvoligaša Miran Jalušič: “Rajko bo podpisal štiriletno pogodbo, in če seštejemo vse prihodke, ki jih bo dobil, se res približamo milijonu, odškodnina pa bo veliko manjša od teh številk. Bo pa Rudar deležen določenega zneska tudi pri nadaljnji prodaji Rotmana, ko bo odšel iz Istanbula.”

Tudi Rotman je, razumljivo, izjemno zadovoljen z transferjem in poudarja, da ni niti malo razočaran, ker ne bo prestopil k Portu. Priznal je, da se ta prestop ne bi zgodil brez reprezentančnega vpoklica za tekmi v Južni Ameriki. “Vse se je ujelo po južnoameriški turneji. Če ne bi odšel na reprezentančno akcijo, ne bi bilo nič od tega, saj mi je direktor Istanbula dejal, da so me spremljali na obeh tekmah v Južni Ameriki. Tam sem igral dobro, zadovoljen sem bil s prikazanim. Dobil sem dobro ponudbo, kar mi je povečalo samozavest. Ni mi žal, da ne grem v Porto, o katerem se je toliko pisalo. Rad bi poudaril, da je turško prvenstvo zelo močno, Istanbul pa krasno mesto za življenje. O tem mi je veliko povedal Edin Višća, reprezentant BiH, ki tam igra že tri sezone,” je povedal nogometaš, ki bo, upajmo, še vrsto let standarden član slovenske izbrane vrste.

  • Podcast #12: Dejan Kopasić

    Dejan je nogometni trener, ki se zadnjih nekaj let specializira za video analitiko nogomet…
  • Podcast #11: Pripravljalno obdobje

    V tokratni epizodi Igor in Nace vodiva samostojen pogovor, v katerem deliva svoje poglede,…
  • Bilje na Portovalu do remija

    Na tekmi 18. kroga 2. SNL sta se v Novem mestu pomerila Krka in Bilje. Ekipi, ki v zadnjem…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Koprčani v deževni Šiški potopili Bravo

Danes sta se v 18. krogu Prve lige Telemach pomerila Bravo in Koper. Na deževen dan v Spod…