Radomljani in Domžalčani so včeraj “strašili”, da je občinski derbi zaradi slabega stanja igrišča v domžalskem Športnem parku pod vprašajem, a je jasno, da bo jutrišnja tekma seveda odigrana. Čeprav stanje domžalske zelenice, tako kot marsikje po Sloveniji, ni idealno, je šlo zgolj za prvoaprilsko šalo, Radomljani in Domžalčani bodo na zelenico pritekli jutri, nekaj minut pred 19. uro.


Oba jesenska obračuna, ki sta pripadla Domžalčanom, sta bila odigrana na močno razmočeni zelenici, novembrski dvoboj je bil zaradi obilnih padavin prestavljen na dan kasneje in namesto v soboto odigran v nedeljo. Tudi tokrat je vloga favoritov močno na strani čete trenerja Luke Elsnerja, za nameček pa se Radomljani v srečanje podajajo še nekoliko oslabljeni. Zaradi prepovedi igranja bo manjkal osrednji branilec Aleksandar Zukić, trener Dejan Djuranović pa bo v obrambi pogrešal še enega aduta. Tadej Rems, tako kot Goran Vuk, ne bo smel zaigrati, saj tako veleva dogovor z domžalskim klubom, ki je dvojec posodil do konca sezone. Bo pa lahko zato na levi strani obrambe zaigral Jure Balkovec, ravno tako posojeni nogometaš Domžal, ki je radomeljske barve predstavljal tudi v dresu mlade izbrane vrste ter zaigral v obeh tekmah z Ukrajino in Makedonijo.

Kljub temu, da bodo Radomljani v tekmo krenili oslabljeni, Enis Đurković ostaja optimist. Posojeni napadalec ljubljanske Olimpije je v pogovoru za klubsko spletno stran dejal, da se bo ekipa za obstanek med prvoligaši borila do zadnje tekme: “Vemo, da so Domžale zelo disciplinirana ekipa. Naše realne možnosti za obstanek so majhne, a se bomo borili do konca, saj v naših glavah še ni nič izgubljenega. Glede na lestvico naj to ne bi bil derbi, a so sosedski obračuni vedno nekaj posebnega, tudi tekma med Radomljami in Domžalami bo zagotovo takšna. V tekmo bomo šli disciplinirano, kakor smo odigrali tudi celoten spomladanski del sezone, ob dobrem dnevu pa lahko osvojimo tudi kakšno točko. Poznala se bo tudi odsotnost posojenih domžalskih igralcev, a takšna je politika klubov. Glede tega igralci ne moremo kaj dosti storiti, a vseeno gremo pozitivno in samozavestno v tekmo.”

“Pričakujemo trdo tekmo in upamo na najboljše. Upamo da osvojimo točko in se tako približamo Krki. Manjkala bosta Vuk in Rems, igralca, ki bi ju potrebovali, a bodo dobili priložnost drugi igralci, željni dokazovanja,” pa je pričakovanja pred jutrišnjim obračunom za spletno kluba predstavil Anže Zorc.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…