Zadnji derbi domžalske občine se vnovič, še drugič zapored ni razpletel po pričakovanjih. Domžalčani, ki so za razliko od gostovanja v Celju tokrat zaigrali s praktično najmočnejšo zasedbo, so v obračunu z že odpisanimi Radomljami iztržili zgolj točko in tako Olimpiji omogočili, da se danes v Celju z zmago vrne na drugo mesto.


“Mislim, da smo proti favoritu zasluženo osvojili točko, čeprav smo več kot štirideset minut igrali z možem manj. Sodniških odločitev ne bom komentiral, za to so pristojni pri sodniški organizaciji,” je po tekmi na sodniški kriterij opozoril radomeljski strateg Adnan Zildžović, ki se je lahko po šestih porazih s svojimi varovanci razveselil prve točke, za katero je dejal, da bo velika spodbuda za zadnjih osem krogov: “Igralcem klobuk do tal, saj so herojsko odigrali tekmo. Morda smo imeli proti koncu tekme tudi nekaj sreče, vendar smo s trdim garanjem in enotnostjo smo osvojili veliko točko, ki bo nedvomno motivacija, saj smo znova pokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi ekipami v Sloveniji. To smo pokazali že v Mariboru, danes pa smo to ponovili in tako dokazali, da smo imeli proti Rudarju zgolj slab dan in nekaj črnih minut. Končno nas je nagradila tudi sreča, saj boginja Fortuna v zadnjih petih krogih ni bila na naši strani.”

Slabše volje je bil po novem rezultatskem neuspehu Simon Rožman, ki si je pred povratnim pokalnim dvobojem z novomeško Krko zagotovo želel boljše popotnice. “Zmaga ekipa, ki dosega gole. Gol smo prejeli po nedopustni napaki v fazi obrambe, saj smo gol prejeli po enem strelu na gol. Pripravljene priložnosti so bile brez učinka,” je po delitvi točk priznal domžalski strateg, ki smo ga povprašali, če je bilo za presenetljiv razplet krivo tudi podcenjevanje tekmeca? “Govorimo o profesionalizmu, zato bi bilo to skrajno neodgovorno. Ne vem, če je bil vzrok v podcenjevanju, saj je težko iti v njihove glave. Potrebno bo spustiti ovratnike, dati glave v zemljo ter odigrati do konca sezone kot je potrebno,” je bil jasen Rožman.

Domžalčane že v torek čaka povratno srečanje polfinala Pokala Slovenije, v ponedeljek pa bodo rumeni doma pričakali Krško. Radomljane čaka gostovanje v Ljubljani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…