V Fazaneriji se nam obeta ena od najzanimivejših tekem v sezoni, v prestolnici Prekmurja se bosta po reprezentančnem premoru za nove prvenstvene točke udarili ekipi Mure in Olimpije.


Kulisa bo izjemna. Iz vodstva kluba so sporočili, da je pred nedeljskim dvobojem v predprodaji ostalo le še nekaj manj kot 1000 prostih vstopnic, kot kaže bo Fazanerija pokala po šivih. Za dodaten čar pa bosta poskrbeli obe navijaški skupini. Domači Black Gringosi bodo praznovali svoj 27.rojstni dan, tudi gostujoči Green Dragonsi pa obljubljajo množičen obisk v Prekmurje.

Gre za dvoboj četrto in šestouvrščene ekipe lige. Obe moštvi sta v dosedanjih šestih krogih dosegli po trinajst zadetkov, Olimpija pa je iztržila dve točki več. Za Zorana Barišiča bo to pravi ognjeni krst. Čeprav so Ljubljančani v vlogi favorita, so se v Murski Soboti že večkrat opekli. Zadnji dve srečanji v sezoni 2012/13 so sicer, v letu ko je Mura drugič neslavno končala, dobili, leto pred tem pa so dvakrat slavili Muraši.

Aktualni prvaki se v Mursko Soboto odpravljajo z novim trenerjem. Po tem ko je z dvema zmagama Safet Hadžić prebudil Zmaje (impresivna  zmaga nad Rudarjem s 5:0 pred premorom), bo trenersko palico Olimpije prvič vihtel Avstrijec Zoran Barišić. Varovanci Anteja Šimundže so imeli obveznosti že med tednom, tudi črno-beli pa so ugnali Knape v Pokalu, šest minut pred koncem rednega dela je Prekmurce odrešil Bobičanec.

Prerojeni Vombergar v navezi z Lupeto bo nevaren za vrata Obradovića, ki bo najverjetneje debatiral v dresu Mure še na prvenstvenem obračunu, na drugi strani lahko znova pričakujemo razigrani trio Bobičanec-Kouter-Sirk, ki se je zaenkrat izkazal kot najatraktivnejša naveza v ligi. Veličini srečanja primerno bo srečanje sodil Damir Skomina. Lahko Mure pride do tretje domače zmage v sezoni, oziroma Olimpija do tretje gostujoče? Zanimivo bo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…