Domžalčani ob 20:45 začenjajo svoje evropsko popotovanje, za katerega upajo, da ne bo končano že po dveh tekmah. Nasprotnik je težak, četrtouvrščena ekipa romunskega prvenstva Astra Giurgiu bo za prenovljeno moštvo trenerja Stevana Mojsilovića zagotovo težak nasprotnik.


Domžale so pred pričetkom sezone močno spremenile ekipo, skupno je zaradi takšnih in drugačnih razlogov Športni park zapustilo kar štirinajst nogometaše, novincev pa je zaenkrat sedem, a srbski strateg na torkovi tiskovni konferenci ni skrival razočaranja nad nekaterimi novinci, čeprav poimensko ni izpostavljal nobenega. Domžalčani bodo v tekmo z Romuni krenili brez Darka Zeca, Anžeta Jelarja, Tadeja Remsa, Miloša Mijića in Marka Kovjenića, ki so poškodovani, vprašljiv pa je tudi nastop Josha Parkerja. Ravno tako pa Mojsilović ne bo mogel računati na novinca Igorja Banovića, ki na prvi tekmi še nima pravice nastopa. “Napovedi so vedno nehvaležne. Če bomo pokazali večjo zeljo od Romunov, bodo naše možnosti veliko večje. Po mojem mnenju je to ključ do uspeha. Z željo se da veliko nadoknaditi, tudi razliko v kvaliteti, ki je najverjetneje na strani Romunov,” je za spletno stran domžalskega kluba pred dvobojom z Astro povedal prvi vratar Nejc Vidmar, ki bo verjetno nocoj precej zaposlen.

Romuni so pred prvim obračunom sila optimistični. Lahko bi rekli tudi, da Domžalčane močno podcenjujejo, kar lahko sklepamo po izjavi klubskega predsednika Dina Gheorgheja, ki skupaj z lastnikom kluba Ioanom Niculaejem že načrtuje igralske okrepitve za drugi krog. “Moramo izločiti Domžale, razlika med obema ekipama je precejšnja. Pogovarjamo se s štirimi nogometaši, ki bi morali v roku enega tedna podpisati pogodbo z našim klubom,” lahko preberemo v izjavi predsednika Gheorgheja na spletni strani evropske nogometne zveze.

Tekma, na kateri bo pravico delil grški sodnik Andreas Pappas, se bo pričela ob 20:45, gledalci pa bodo morali za ogled srečanja odšteti osem evrov, za dijake, študente in upokojence je vstopnica tri evre cenejša. Iz domžalskega tabora sporočajo, da za tekmo z romunskim predstavnikom letne vstopnice ne veljajo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

NZS podaljšala poletni prestopni rok

Na seji izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije (NZS) je bilo kar nekaj novosti in zani…