Maribor je v sklopu priprav na nadaljevanje sezone doživel drugi zaporedni poraz. Po Esbjergu so morale vijolice priznati premoč še kazahstanski Astani. Poletna znanka iz kvalifikacij lige prvakov je že v prvem polčasu izkoristila mariborski napaki v fazi napada in s hitrim prehodom pred gol Matka Obradovića na dokaj lahek način dosegla dva zadetka.


“Sledili smo načrtu in šli v tekmo proti resni ekipi, kot je Astana v premešani postavi. V moštvu smo imeli igralce, ki so v krogu začetne enajsterice in tiste, ki skušajo priti v ta krog, tudi nekatere mlajše. Soočili smo se s trdnim, organiziranim nasprotnikom, odgovor na želena vprašanja pa je bil polovičen,” je za klubsko spletno stran uvodoma slikovito dejal trener Krunoslav Jurčić in v nadaljevanju pojasnil zaključek stavka: “V drugem polčasu smo bili živahnejši, s prvim pa nisem bil zadovoljen, saj nismo imeli večine ekipe v dobrem razpoloženju. Le ob ustreznem pristopu lahko zmaguješ proti takšnim ekipam kot je Astana. Tekmo odigraš na različne načine, naš tokrat ni bil pravi. Včasih morate imeti tudi srečo, da bi zabili gol ali naredili potezo, po kateri bi vas pomnili, ampak osnovne zadeve v igri se morajo spoštovati. Nekateri tega niso izpolnili, morda pa je ta poraz dobrodošel, da bi v zadnjih dneh, ko lahko pride do padca vneme, zadeve obrnili v svoj prid in ustvarili ozračje, da bi v najboljšem slogu zaključili te priprave.”

Jurčić je ob tem razkril, da Amar Rahmanović zaradi poškodbe do konca priprav v Turčiji ne bo mogel pomagati soigralcem, po vrnitvi domov pa ga čakajo dodatni zdravniški pregledi, zaradi poškodbe stegenske mišice pa bo moral nekaj časa mirovati tudi Valon Ahmedi. Denis Šme zaradi zlomljenega nosu opravlja zgolj tekaške in ostale aktivnosti, medtem ko četrti zimski novinec Matej Palčič zaradi težav s kolenom v vijoličastem dresu ni odigral še niti minute.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…