Počitka je konec tudi za kranjski Triglav. Orli so po treh drugoligaških sezonah včeraj pričeli priprave na ponovno igranje med najboljšimi slovenskimi klubi. Kot je znano že vse od prejšnjega tedna, bo Gorenjce v novo sezono povedel Tonči Žlogar, ki je pred uvodnim treningom spregovoril tudi na novinarski konferenci.


Najprej je, kot se spodobi, besedo dobil predsednik kluba Beno Fekonja, ki je v šali dejal, da ne bodo jezni, če bo Žlogar ponovil letošnji dosežek mladincev: “V minuli sezoni nam je uspel unikum, da smo bili superiorni na članski ravni in na mladinski, kjer smo postali državni prvaki. S postavitvijo Siniše Brkiča izključno na mesto športnega direktorja želimo poseči še višje v smislu kakovosti, strokovnega dela in nogometne akademije. To pa ne velja za članskega trenerja Tončija Žlogarja, od katerega ne pričakujemo, da bo nemudoma osvojil naslov prvaka, pa čeprav ne bomo jezni, če se to zgodi (smeh). Ne želimo si privoščiti enoletne avanture med elito, želimo postati stalen prvoligaš, saj imamo izpolnjenih večino predpogojev.”

Pričakovanja je razkril tudi Siniša Brkić. Dolgoletni strateg Triglava je, po tem ko je orle popeljal med prvoligaše, svoje mesto predal mlajšemu strokovnjaku, sam pa se je posvetil zgolj delu športnega direktorja. Kot zagotavlja, pretiranih sprememb v moštvu ne bo. “Moja naloga in naloga vodstva kluba je, da trenerju omogočimo kakovosten kader in dobre pogoje za delo, to pa je tudi naš namen. Ne bomo se brezglavo zaletavali z različnimi okrepitvami, saj imamo jasno začrtane metode. Imamo mladinske prvake, bogato zaledje v akademiji, bomo pa dodali dva ali tri zares dobre igralce, ki bodo predstavljali resne okrepitve. Smo resen klub in tako moramo tudi delovati. Popolnoma smo prepričani, da ne bomo razočarali,” je samozavestno in v svojem slogu dejal Brkić.

Žlogarja, ki se je po koncu uspešne igralske kariere kot trener že preizkusil pri zamejskem Krasu in Brdih, čaka krstna prvoligaška izkušnja v vlogi trenerja. Izolan se veseli prvoligaškega izziva, ob tem pa pravi, da ga je za selitev na Gorenjsko prepričala tudi vizija kluba: “Ekipa je zelo dobro selekcionirana in izjemno kakovostna, o čemer sem se prepričal že tekom zadnje sezone, ko sem jo spremljal. Prepričala me je vizija, gre za klub na zdravih osnovah, ki ima jasno začrtano pot delovanja. Triglav je klub s tradicijo, Kranj in Gorenjska si zaslužita prvoligaša in delali bomo v smeri, da to tudi uresničimo.”

Med pomembnejšimi aduti Žlogarjeve zasedbe bo tudi kapetan Elvis Džafić. Nekdanji vratar ljubljanske Olimpije se po več kot treh letih vrača na prvoligaške zelenice. “Počitnice so bile krajše, a zato toliko slajše. Že prvi dan bomo zagnali motorje in se začeli pripravljati na prihajajočo sezono. Hitro bomo spoznali način dela novega trenerja, prav tako bo on hitro spoznal ekipo. Naredili bomo vse, da zberemo kar se da veliko točk in izpolnimo cilj kluba, če pa se bo ponudila možnost za kaj več, pa jo bomo z obema rokama sprejeli,” je jasen Ljubljančan.

Kranjčani za zdaj še niso predstavili novih moči, so pa zato podaljšali sodelovanje z Dejanom Robnikom in Nejcem Križajem ter sklenili profesionalno pogodbo z mladima Kristjanom Arh-Česnom in Tomom Žurgo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…