Prva sobotna tekma 32.kroga bo na sporedu v Krškem, kjer bo gostovala murskosoboška Mura, ki s Celjem in Aluminijem bije boj za zadnjo vstopnico za Ligo Europa, med tem ko se nogometaši Krškega, kot kaže, poslavljajo od prvoligaškega plesa.


Murasi sicer z izkupičkom zadnjih srečanj ne morejo biti povsem zadovoljni, štiri prvensstvene tekme so že brez zmage, so v seriji treh remijev, a kljub temu za četrtim Celjem zaostajajo le točko. Junak zadnjegaa srečanja z Rudarjem  je bil Sirk, ki je Murašem v izdihljajih srečanja prinesel točko. Ljubitelji nogometa ob Muri so se sicer v prejšnjem tednu najbolj razveselili novice vodstva kluba, ki je z priljubljenim trenerjem Šimundžo, ki je sinonim za uspehe Mure v zadnjem desetletju, sklenila dogovor o vodenju kluba še za nadaljnji dve sezoni.

Na drugi strani so Krčani z remijem proti Celju prekinili niz treh zaporednih srečanj brez osvojene točke, a kljub temu je razdalja do Gorice za zadnjih pet krogov ogromnih devet točk, ki jih bodo v taboru domačih težko nadoknadili. Ob tem je potrebno dodati, da so kot edino moštvo ostali tudi brez licence na prvi stopnji.

Kljub temu Krčane na Muro v letošnji sezoni vežejo lepi spomini, saj so se v treh preizkušnjah veselili prvih dveh zmag, v Fazanerijo na prvi tekmi je bilo 0:1, doma pa so slavili z 2:0. Muraši so se maščevali z visoko zmago v 23.krogu, ko je na Fazaneriji odjeknila petarda, dvakrat je takrat zadel Maroša.

Za goste na stadionu Matije Gubca v lovu za Evropo šteje le zmaga, rešilno bilko pa bodo iskali v domačem taboru. Lahko zadnjeuvrščena ekipa lige še tretjič preseneti Muro, ali pa bodo varovanci Anteja Šimundže potrdili vlogo favorita? Srečanje se začenja v soboto ob neobičajni uri, 15:20. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…