Prva liga Telekom Slovenije bo v tokratnem reprezentančnem premoru dala kar sedem članskih reprezentantov. Joshua Parker domžalske barve zastopa v dresu Antigve in Barbude, klubski soigralec Erik Janža pa je bil za tekmo s Kolumbijo vpoklican v slovensko izbrano vrsto.


Janži se bodo v nedeljo na reprezentančnih pripravah pridružili še celjski Benjamin Verbič ter mariborska Petar Stojanović in Damjan Bohar, ki bosta v Ljubljani pozdravila še Aleša Mertlja in Željka Filipovića, ki sta v kombinacijah že za nastop na londonskem Wembleyu, kjer Slovenija gostuje v soboto. Ljudski vrt bi moral za nekaj dni zapustiti tudi Agim Ibraimi, strelec zadetka za remi s Chelseajem, a je zaradi bolezni ostal na Štajerskem. V Tetovu rojeni nogometaš ni igral niti v nedeljo, ko so državni prvaki gostovali v Novem mestu, saj se je zdravstveno stanje po sredinem obračunu Lige prvakov poslabšalo, po nekaterih informacijah naj bi Ibraimi kazal začetke pljučnice, zaradi česar bo moral makedonski selektor Boško Đurovski poiskati nove rešitve: “Agim je bil v odlični formi, njegova odsotnost se nam bo zelo poznala, toda moramo se soočiti s stvarnostjo. Hkrati sem vesel, da je forma nekaterih drugih igralcev na primerni ravni, zato verjamem, da bomo za dvoboj s Slovaki dobro pripravljeni.”

Makedonce sicer v soboto v Skopju čaka obračun s Slovaško, vodilno ekipo kvalifikacijske skupine C. Ibraimi, ki je doslej v reprezentančnem dresu na 29 tekmah dosegel sedem zadetkov, proti Slovakom, ki so pred mesecem dni porazili Špance, ne bo mogel zaigrati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…