In vendar so dočakali. Več kot deset let so Prekmurci čakali, da bi lahko tekme najvišjega ranga v nogometu spremljali pod reflektorji, naposled se jim je želja le uresničila, Muraši bodo pred znova nabito polnimi tribunami Fazanerije v soboto pod žarometi gostili tretjeuvrščene Domžale.


Nasprotnik za premiero po reflektorji je pravi. Z Domžalčani so Sobočani v letošnji sezoni že odigrali dve srečanji z neverjetnima razpletoma, obe srečanji sta bili paša za oči. Avgustovskega srečanja, ko so varovanci Simona Rožmana prvič gostovali v Murski Soboti, se nekdanjo državni prvaki neradi spomnijo, saj so doživeli enega najhujših porazov v Prvi ligi. Mura je takrat demonstrirala svojo moč in s hitrimi protinapadi že zgodaj odločila zmagovalca. Blestela je naveza Kouter-Šušnjara-Karničnik, ki je razbijala obrambo Domžal, ki so dobro sicer igrale z igralcem manj, Muraši so slavili s kar 5:1, tekma pa bo še dolgo ostala v spominu po izjemni raboni Kouterja, posnetek zadetka je zaokrožil po vsem svetu. 
Tudi drugo srečanje bi bilo težko bolj razburljivo. Domžalčani so po golu Ibraimija hitro povedli, a bili nato po izključitvah Morrisa in Ibričića s kar dvema igralcema manj. Muraši so neuspešno napadli, nakar se je po hitro izvedenem protinapadu Domžal in zadetku Klemenčiča v 85.miniti zdelo, da bodo domači slavili veliko zmago. S tem se ni strinjal Rok Sirk in v razmaku petih minut izid poravnal za končni remi. Kakšna tekma je to bila. Le upamo lahko, da bosta moštvi tudi tokrat pripravili razburljivo srečanje z lepo mero zadetki.

Po prestani kazni se v moštvo Mure vrača kapetan Alen Kozar, tokrat nobena od ekip nima posebnih težav s sestavo moštva. 
Obe ekipi sta sicer lahko zadovoljni z izkupičkom prvega pomladnega kroga. Mura je v Mariboru ponovno ostala neporažena, malo grenkega priokusa v taboru črno-belih ostaja le zaradi sodniških odločitev, ki niso bile v korist Sobočanov. Domžalčani so se na drugi strani pred domačimi gledalci znesli nad Rudarjem, ki je padel s kar 6:2.

Mura bo štirih tekmah brez zmage naskakovala sedmo v zmago v sezoni, morebiten uspeh Domžal bi bil deveti v sezoni. Ali lahko polne tribune ponovno ponesejo Muraše do zmage nad rumeno-modrimi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…