Ljubljanska Olimpija je za Nika Omladiča od danes naprej že preteklost. Šmarčan, ki bi se mu pogodba z zeleno-belimi iztekla s koncem letošnje sezone, se je pričakovano odločil za zamenjavo klubskega okolja, nogometno pot bo nadaljeval v nemški drugoligaški druščini, z vodstvom Eintrachta iz Braunschweiga je sklenil dveinpolletno pogodbo. Višina odškodnine pa, kot smo že poročali, ni znana.


“Veseli nas, da lahko predstavimo Nika Omladiča, vsestranskega in hitrega ofenzivnega igralca, ki je sposoben doseganja zadetkov, med drugim pa lahko priložnosti za zadetke pripravi tudi soigralcem. Močna levica pa ga odlikuje tudi v prekinitvah,” je ob predstavitvi prve januarske okrepitve dejal Marc Arnold, športni direktor Eintrachta. Klub je v minuli sezoni po skoraj treh desetletjih igral med najboljšimi nemškimi klubi, a med drugoligaše izpadel že po eni sezoni. Nemški mediji ob predstavitvi novega člana niso pozabili niti na Danila Popivoda, ki je dres rumeno-modrih nosil kar šest let. Nekdanji član Rudarja in Olimpije je na novinarski konferenci dejal, da se želi s klubom že letos prebiti med najboljše nemške klube: “Hotel sem prestopiti v tujino. Želel sem si zaigrati v Nemčiji, saj obožujem atmosfero na tukajšnjih stadionih, zame je bil Eintracht najboljša izbira. Lepo je biti v Braunschweigu, želim dati svoj maksimum in s tem pomagati tudi k dobrim dosežkom ekipe.”

Omladič bo jutri ob devetih zjutraj, ko članska ekipa pričenja z zimskimi pripravami, že opravil uvodna testiranja z novimi soigralci, popoldne ob štirih pa bo na sporedu še prvi pravi trening. Omladič bo imel priložnost za debi v rumeno-modrem dresu že v torek, ko se bo Eintracht v pripravljalni tekmi pomeril z Magdeburgom, med 16. in 23. januarjem moštvo odhaja tudi v španski Jerez, kjer se bodo pomerili z Mainzem in Luzernom. Spomladanski del se za nemške drugoligaše pričenja 8. marca, ko se bo Eintracht udaril s Kaiserslauternom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …