Zavrčani so prestolnico znova zapuščali sklonjenih glav. Olimpija je Haložane ugnala še tretjič v sezoni, v štirih medsebojnih tekmah pa Zavrč v Stožicah doslej še ni osvojil niti točke, ravno tako pa moštvo trenerja Ivice Solomuna v nadaljevanju državnega prvenstva ostaja brez gostujoče točke, po Krki in Mariboru je bila s 3:1 boljša Olimpija, ki si je pred sredinim večnim derbijem dodatno napolnila samozavest.


Zavrčani so za morebitno presenečenje storili preveč napak, kar je po tekmi priznal tudi izkušeni Doris Kelenc. “Na srečanju smo naredili preveč individualnih napak in ko v enem srečanju napraviš toliko slabih stvari, težko prideš do želenega cilja. Sodniških odločitev na srečanju ne bi komentiral. Naj presodijo sami, če je enajstmetrovka bila ali ne. Jaz sem iz mojega položaja videl, da je enajstmetrovka bila. Moram pa poudariti, da sem izjemno vesel, ker sem po poškodbi ponovno lahko zaigral na prvoligaški tekmi,” je za klubsko spletno stran dejal krilni nogometaš, ki se je včeraj vrnil na prvoligaške zelenice, potem ko je zaradi poškodbe gležnja kar štiri tekme. Nekaj težav s poškodbami je imel jeseni tudi Nik Kapun, ki tokrat dobro poveljeval ljubljanski igri. Mladi vezist zeleno-belih je po zmagi nekaj pohval namenil tudi nasprotniku, a ob tem pred klubsko kamero dejal, da je bila zmaga povsem zaslužena: “Tekma je bila težka. Zavrč je, kot smo videli, dobra ekipa in zahteven nasprotnik. Sami smo s kombinatoriko in igro podaj prišli do zelo potrebne zmage. V prvi polčas smo šli zelo motivirano, imeli žogo več v svoji posesti ter bili nevarni in igrivi. V drugem polčasu pa smo se morda podzavestno malce potegnili v obrambo, žoga je tekla bolj počasi, zato je tudi Zavrč na trenutke imel več od igre. Na koncu pa je do izraza prišla naša kvaliteta in zasluženo smo zmagali.”

Tako kot za Kelenca, se je na včerajšnji tekmi na igrišča vrnil tudi Andraž Šporar. Trener Karapetrović je mlademu napadalcu namenil dobre pol ure igre, četrti strelec lige pa se je po zmagi že ozrl proti naslednjim obveznostim zmajev: “Počutim se zelo dobro, mislim, da je poškodba sedaj že pozabljeno. Gremo proti novim zmagam naproti. Tudi proti Mariboru štejejo zgolj točke, na derbiju ne moreš osvojiti šestih točk, temveč zgolj tri, zato gre za tekmo kot vsako drugo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…