Nogometaši Olimpije spomladanski del sezone pričenjajo z jutrišnjo tekmo proti Kopru, ki je v zimskem premoru zamenjal praktično celotno moštvo. Spremembam se niso mogli izogniti niti v prestolnici, ob povsem prenovljenem napadu, v katerem ni več Andraža Šporarja in Ezekiel Hentyja, pa se je v Stožice preselil tudi Nejc Vidmar.


Dolgoletnega čuvaja domžalske mreže jutri čaka tudi uradni debi med ljubljanskima vratnicama, ki se ga odkriti privrženec Olimpije že neizmerno veseli. “V prvi vrsti bi želel poudariti, da komaj čakamo na uvodno tekmo, ki bo vse prej kot lahka. Za nami je dolg zimski premor, ki smo ga z vidika priprav zelo dobro izkoristili. Verjamem, da bomo že jutri pokazali večino stvari, ki smo jih v zadnjem mesecu in pol izvajali na pripravah v Ljubljani in Novigradu,” je za klubsko spletno stran poudaril novopečeni zmaj, ki bo tudi v ljubljanskem moštvu igral pomembno vlogo: “Od uvodnega srečanja s trenerjem Nikolićem sem brezpogojno sprejel nove zahteve. Trudil se jih bom udejanjiti tudi v praksi. Kot vratar imam zelo dober pregled nad dogajanjem na zelenici, zato mi je vloga, ko lahko z glasnim usmerjanjem soigralcev do določene mere vplivam na potek dogodkov, pisana na kožo. Verjamem, da bo moštvo opravilo dobro delo v obrambi, kar bi posledično pomenilo manj dela zame.”

Čeprav številke o predprodaji vstopnic za jutrišnji obračun s Koprom niso spodbudne, si Vidmar jutri želi bučne in številčne podpore. “Vsi si želimo, da bi nas na Stožicah spodbujalo čim večje število privržencev. Njihova vloga pri novi zgodbi o uspehu Olimpije je ogromna. Z njimi so tudi slabša obdobja igre lažje premostljiva, zato jih pozivam, naj se nam pridružijo in pomagajo na poti do prvih treh točk v spomladanskem delu sezone,” je zaključila ljubljanska številka 41.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…