Osrednje dogajanje 7.kroga Prve lige bo na sporedu v Stožicah, kjer se bosta moči merili drugo in tretjeuvrščena ekipa lige, Ljubljančani bodo gostili nogometaše Mure, ki bodo, podobno kot v lanskem letu, imeli bučno podporo s tribun svojih fanatični navijačev, ki se bodo v znova izjemnem številu odpravili v prestolnico.


Olimpija je po uspešnem startu v sezono v prejšnjem krogu prvič klonila, kljub terenski premoči jih je na domačem terenu zlomil vodilni Aluminij. Varovanci Safeta Hadžića prikazujejo najbolj gledljiv nogomet med vsemi prvoligaši, a kot kaže je pred aktualnimi podprvaki znova turbulentno obdobje. Plače naj bi (znova) zamujale, strateg zmajev je že potrdil odhod Bagnacka, iz podobnega razloga naj bi manjkala Maksimenko in Suljić, ki je sicer tako ali tako poškodovan, proti izhodnim vratom naj bi se pomikal tudi Savić.

Črno-beli tovrstnih težav nimajo, poleg Aluminija so, ob tekmi manj, še edino neporaženo moštvo v novi sezoni in so ob deficitu tekme tik pod vrhom prvenstvene lestvice, ki bi ga lahko ob idealnem razpletu za Sobočane morebiti lahko celo zavzeli. Nazadnje je na Fazaneriji padel Rudar, ob Maroši je gledalce z evrogolom dvignil morda najbolj vroč igralec lige ta hip, Luka Bobičanec, ki je že pri štirih prvenstvenih zadetkih.

V lanski sezoni sta se moštvi pomerili štirikrat, ob dveh remijih so dvakrat slavili Ljubljančani, ki so jih na štirih srečanjih vodili trije različni trenerji. Nazadnje je v Stožicah pod taktirko Hadžića zmajem uspelo streti Sobočane, ljubitelji nogometa pa se pomnijo drugo srečanje iz lanske sezone, ki se je ob praznovanju Green Dragonsov in invaziji več kot 2000 Prekmurcev na Stožicae končala z 2:2, po preobratu Murašev v zadnjih minutah srečanja.

Podobno število Murinih navijačev je pričakovati tudi tokrat, na tribunah se obeta izjemen dvoboj. Obe ekipi sta v vrhu kar se tiče danih zadetkov v tej sezoni Olimpija je dosegla 13 zadetkov, Mura s tekmo manj 12, obe v povprečju tako zabijeta več kot dva zadetka na srečanje.
Za nekaj nejevolje med pristaši črno-belih je poskrbela kar NZS, ki je (po nepotrebnem) za dvoboj delegirala sodnika Dragoslava Perića, ki je prijavljen pod okrilje ljubljanske sodniške organizacije.

Kakorkoli, prepričani smo lahko, da bo na sporedu srečanje z izjemno navijaško kuliso, spektakel, kakršnih je v slovenskem nogometnem prostoru še premalo.

Bodo zeleno-beli še enkrat več demonstirali napadalno premoč nad nasprotnikom in se veselili treh točk, ali pa bomo priča prekmurski fešti v Stožicah ob izjemnem obisku gostujočih navijačev?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…