V prvem nedeljskem srečanju, ki bo na sporedu ob 14.uri se bosta na Stadionu Matije Gubca pomerili ekipi Krškega in Mure. Muraši, ki kot edino moštvo še niso slavili na gostujočem terenu se odpravljajo k zadnjeuvrščeni ekipi lige, kjer bodo poizkusili prekiniti urok z gostovanj in se varovancem Alena Ščulca maščevati za boleč poraz v Fazaneriji.


Varovanci nekdanjega igralca Mure so na Fazaneriji sredi avgusta s taktično postavitvijo povsem razorožili Sobočane, ki so bili takrat povsem razglašeni, z evrogolom pa je sploh edino zmago nuklearcem zagotovil Marcos da Silva. Nogometašem Krškega po tej zmagi ni šlo veliko po planu, v tem času so osvojili le dve točki in so trenutno prikovani na dno prvenstvene lestvice, nazadnje so pokleknili proti Celju. V pokalnem tekmovanju so sredi tedna nogometaši Krškega remizirali z Aluminijem in bodo v Kidričevem naskakovali uvrstitev v polfinale Pokala. Tam so z nogo in pol tudi že njihovi tokratni nasprotniki, Muraši so v Novi Gorici odčitali pravo lekcijo nogometa in Goričane ugnali s kar 0:3, to prednost bi morali na vroči Fazaneriji brez večjih težav ubraniti.

Tudi sicer so črno-beli v zadnjih tednih izrazito dvignili nivo svoje igre, kar se nenazadnje pozna tudi po rezultatih, vključno z omenjenim pokalnim srečanjem so neporaženi že štiri zaporedna srečanja. Zdi se, da so se Prekmurci izvili iz začetnih prvoligaških krčev, na igrišču so organizirani, bodo pa morali začeti nabirati točke tudi na gostovanjih in nižje postavljenim ekipam, Muraši so največ točk izgubili prav proti ekipam z dna lestvice.

Anteja Šimundžo lahko veseli prebujenje lani najboljšega igralca 2.SNL, Luke Bobičanca, ki strelsko sicer še ni razpoložen, je pa s številnimi asistencami v zadnjem obdobju spomnil na igre iz lanske sezone. Domači v napadu največ upov polagajo v Daliborja Volaša, ki se je z zadetkom proti Celju vpisal v elitni klub desetih najboljših strelcev lige vseh časov, 87 zadetkom bo proti Muri želel dodati še kakšnega.

Glede na formo vloga favorita brez dvoma pripada gostom, ki si končno želijo zmagati tudi na gostovanju in nadaljevati uspešen niz, a so jih nogometaši Krškega letos že premagali tudi na Fazaneriji.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Brava pred velikanskim prestopom v Rusijo

Nogometaši Brava bodo v nadaljevanje sezone krenili brez svojega kapetana Vanje Drkušića, …