V črno-belo obarvanem Kidričem smo spremljali zadnje srečanje 15.kroga Prve lige. Za razliko od preostalih srečanj na Štajerskem nismo videli kopice zadetkov, padla sta dva zadetka, oba v mreži domačih za prvo letošnjo gostujočo zmago Mure, ki se je s tremi točkami povzpela na četrto mesto in s tem prehitela Aluminij.


Muraši so že na začetku srečanja pokazali, da jih tokrat zanima le zmaga ter takoj zapretili in hitro tudi povedli. V osmi minuti je po predložku v kazenski prostor domačih Maruško z glavo na drugi vratnici našel samega Roka Sirka, ki mu ni bilo težko zadeti za vodstvo Murašev z 0:1. To je bil za Sirka že četrti zadetek dosežen proti Kidričanom. Muraši so bili tudi po zadetku boljši nasprotnik, prevladovali, domači so ravnotežje vzpostavili šele proti koncu polčasa, ko je ob koncu polčasa nevarno meril Kidrič. 

V nadaljevanju smo najprej videli ofenzivo varovancev Oliverja Bogatinova, ki so pretili in si pripravili dve, tri zrele priložnosti, a veselili so se Prekmurci. V 70.minuti je po hitrem protinapadu pred Janžekoviča stekel Sirk in z desne strani po diagonali matiral domačega vratarja. Z dvema zadetkoma se je nekdanji mladinec Maribora znova povzpel na vrh liste strelcev. Do konca srečanja se rezultat ni več spremenili, Muraši pa so srečanje ob fanatični podpori s tribun pripeljali do zmage in se veselili pete zmage v sezoni. Naslednji nasprotnik črno-belih bodo Goričani, ki prihajajo v Fazanerijo, Aluminij pa bo do zmage skušal priti proti Krškemu.

Aluminij – Mura 0:2

Sirk 8.,70.

Aluminij: Janžekovič, Krajnc, Grgić, Martinović, Ploj, Petrovič, Muminović, Rogina (58` Maloku), Horvat (77` Leko), Tahiraj, Kidrič (66` Trdina)

Mura: Obradović, Bošković, Karničnik, Kouter, Šturm, Horvat (61` Šušnjara), Kozar, Lorbek, Maruško, Sirk (75` Maroša), Bobičanec (87` Rebernik)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…