Zaključek 24.kroga Prve lige bo pripadel nogometašem Mure in Aluminija, ki se bodo po premoru na Fazaneriji udarili za nove prvenstvene točke, to bo dvoboj četrto in šestouvrščene ekipe lige, Kidričani pa bodi lovili prve točke proti Prekmurcem v tej sezoni.


Moštvi sta se med premorom lahko mirno pripravljali na zadnjo tretjino prvenstva, Muraši so   prost vikend izkoristili za prijateljsko preizkušnjo z Dinamom proti udeleženci izločilnih bojev Lige Europa iztržili remi, bilo je 2:2, zadela sta Kouter in Maroša, ki je vroč v drugem delu prvenstva. Obe moštvi na tokratni obračun prihajata opogumljeni, saj sta v zadnjem prvenstvenem krogu obe razbilo svoje nasprotnike. Aluminij je slavil proti Rudarju s štirimi zadetki, še gol več pa so Krčanom zabili Muraši.

Moštvi sta se v letošnji sezoni sicer pomerili že dvakrat, oba dvoboja pa sta pripadla črno-belim, ki so najprej slavili zmago pred svojimi navijači, nato pa pozno jeseni bili od Štajercev boljši še na njihovem terenu. Zmaga v Kidričevem je sploh edina gostujoča zmaga Mure v prvenstvu v tej sezoni! Osrednja figura na obeh srečanjih je bol Rok Sirk, ki je zabil vseh pet zadetkov Mure proti Kidričanom, oziroma polovico vseh svojih zadetkov v tej sezoni. Glede na to da spomladi Sirk še čaka na prvi zadetek se zdi Aluminij pravi nasprotnik za popravek bilance zadetkov.

Tudi tokratni gostje niso brez orožij, v zadnjih tednih se je razigral Muminović, trenerja Bogatinova pa veseli tudi vrnitev Martina Vrbanca v moštvo po poškodbi. Obe moštvi sta brez kaznovanih nogometašev in bosta tako v polni pripravljenosti za nedeljski obračun.

Zdi se, da je vloga favorita rahlo na strani Murašev, ki so Kidričane dvakrat že odpravili brez večjih težav, a ne gre spregledati dejstva da se Aluminij nahaja na 4.mestu lestvice, torej dve pred Muraši. V vsakem primeru nas čaka oster obračun za nove točke, ki bodo pomembne tudi v boju za evropske vozovnice, v taboru Sobočanov pa bodo premierno predstavili tudi dres v čast stoti obletnici združitve Prekmurja z matično domovino. Zanimivo bo!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…