Pred prvoligaši so še zadnji trije krogi sezone 2018/19. Medtem ko je prvak že znan je še nekaj nejasnosti okoli bitke za Evropo ter obstanka med najboljšimi. Eno od pomembnejših srečanj so konca sezone bo tudi srečanje med Muro in Gorico, ki se bosta merili pod reflektorji Fazanerije.


Muraši so po sredini zmagi nad Aluminijem, zmagoviti zadetek je dosegel Kouter, ponovno prevzeli četrto mesto na lestvici in se pomaknili pred Celje. Po Gorici Muraše čaka še gostovanje pri Olimpiji ter nato verjetno odločujoče srečanje proti Celju. Tako je sobotno srečanje za črno bele izjemnega pomena, saj bi ob zmagi, ne glede na izplen dvoboja proti Olimpiji imeli odločitev proti Celju v svojih nogah.

Na drugi strani je v krčevitem boju tudi Gorica, ki se bo poizkušala prebiti na osmo mesto, ki zagotavlja neposreden obstanek, a za to bi potrebovali pravi mali čudež, saj za Triglavom zaostajajo debelih pet točk, na voljo jih je še devet. Goričani so izgubili zadnja tri srečanja, nazadnje so bili boljši Velenjčani. Do konca prvenstva Goričane čaka še Aluminij in Krško proti katerima bi lahko iztržili še kaksni točko.

Glede na letošnje medsebojne dvoboje in tudi stanje na lestvici je favorit jasen. Prvo srečanje se je po vodstvu Mure na koncu končalo z 2:2, ostala štiri srečanja pa so dobili Prekmurci, slavili so tudi v četrtfinalu pokala. Glede na pomembnost dvoboja ter “prijateljstvo” z gosti iz Gorice nas v Murski Soboti čaka izjemno zanimiv obračun. Vložek je velik!

 
 
 
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Koper pravico iskal na sodišču!?

Glede na to, da sta po tekmi z Bravom trener Kopra Zoran Zeljković in njegova desna roka D…