Muraši so s treningi v novo sezono zakorakali pred dobrim tednom dni, včeraj pa so odigrali tudi prvo pripravljalno srečanje. Na stadionu v Gornji Radgoni so se pomerili z ruskim prvoligašem Uralom in bili poraženi s 4:1.


Začetek srečanja je povsem pripadel črno-belim, ki pa boljše igre niso uspeli kronati z zadetkom. Še najbližje je v samem začetku bil Amadej Maroša, a se je gostujoči vratar izkazal. Po dobri tretjini srečanja se je tehtnica počasi začela nagibati v stran ruske ekipe, ki je prvi zadetek dosegla tik pred koncem prvega polčasa, v drugem pa po precej boljši igri dosegla še tri. Edini gol za Sobočance je tik pred koncem srečanja prispeval Matic Maruško, potem ko je odlično zadel z roba kazenskega prostora.

Posrečanju je strateg Mure, Ante Šimundža, povedal sledeče: »Glede na to, da je bila prva tekma proti močnemu nasprotniku smo glede na prikazano, glede na obremenitve v tem dobrem tednu priprav lahko zadovoljni. Dejstvo je, da smo dobili zadetke po naših individualnih napakah, kar bomo morali popraviti, ampak pristop, želja in volja je bila na primerni ravni. Igrali smo z nekaj mladimi igralci, preizkušali smo dve mešani postavi. Prvi polčas smo delovali nekoliko bolje kot v drugem, ampak kljub temu je slika pozitivna. Predvsem zato, ker smo si proti tako močnemu nasprotniku ustvarili lepo število priložnosti, katere verjamem, da jih bomo v prihodnjih tekmah znali realizirati. Igralci Urala na drugi strani so svoje priložnosti glede na kvaliteto, ki jo premorejo s pridom izkoriščali. Vsekakor nismo zadovoljni z rezultatom, ampak pozitiven pridih te tekme za naprej je dobrodošel.«

 

Mura  – Ural 1:4 (0:1)

Strelci za Muro: Maruško (’90)

Mura – prvi polčas: Šafarić (vratar), Karničnik, Bošković, Kurbus, Šturm, Kozar, Lorbek, Rebernik, Šlak, Kouter in Maroša. Drugi polčas: Matošević (vratar), Kous, Bošković, Peričić, Šturm, Maruško, Sočič, Šušnjara, Horvat, Bobičanec in Sirk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…