Nogometni strokovnjaki so kljub dvema zaporednima zmagama Domžal opozarjali, da čaka vodilno moštvo lige izjemno težko delo in imeli so prav, Muraši so pred znova odlično kuliso Fazanerije ugnali Domžale z in dosegli prvo zmago po povratku – s petardo v mreži Domžal.


Že na začetku srečanja je bilo jasno, da bodo črno beli znova težak nasprotnik, čeprav je bila vloga favoritov jasna ta je pripadla Domžalam, a že v 6.minuti je zadišalo po Murini zmagi, Žiga Kous je sprejel žogo na dvajsetih metrih, iz igre vrgel obrambo Domžal in nato rutinirano premagal tudi Milića. Gostje so bili nekaj minut še v krču, nato pa so pritisnili na plin in si pripravili nekaj zrelih priložnosti.

V 15.minuti je Šafarič nepravilno pobral žogo v svojem kazenskem prostoru, Ibričić je izvajal indirektni prosti strel, a je po strelu Ibraimija požrtvovalno posredovala Murina obramba. Novo navdušenje na tribunah Fazanerije smo videli v 27.minuti, Šušnjara je stekel v protinapad, Tilen Klemenčič ga je nepravilno in Dejanu Vinčiču ni preostalo drugega da pokaže na belo točko, čeprav je bilo videti, da je bil prekršek storjen izven kazenskega prostora, ob tem pa je branilcu Domžal upravičen pokazal rdeči karton. Odgovornost je prevzel lano najboljši igralec 2.SNL, Luka Bobičanec, a mu je premierni zadetk v Prvi ligi z izjemno parado preprečil Milić. V 34.

minuti je nevarno meril Melnjak, ki je bil poleg Mujana najbolj agilen v vrstah gostov, a je njegov strel zletel preko gola. Gostje so sicer še naprej imeli terensko premoč, varovanci Anteja Šimundže pa so grozili iz protinapadov. Enega izmed šolskih so v 38.minuti izvedli Bobičanec, Sirk in Kouter, slednji pa je žogo preusmeril v mrežo in v svojem 41.nastopu dosegel prvi zadetk v elitnem slovenskem tekmovanju. Še pred polčasom bi lahko bilo že 3:0, a je Bobičancev lob iz roba kazenskega prostora bil nekoliko premočan.

Tudu nadaljevanje je bilo živahno, Domžalčani kljub temu, da so imeli igralca manj na terenu, niso popuščali in imeli terensko premoč, nevarna strela sta sprožila Ibričić in Bizjak, črno-beli pa so imeli po novem protinapadu še eno priložnost za zadetek, a je gostujoči vratar dobro prebral strel Sirku. Po uri igre se je na semaforju Fazanerije izpisal izid 3:0 – najboljši igralec srečanja, Luka Šušnjara je v protinapadu stekel sam proti gostujočim vratom in med nogami Milićaposlal žogo v gol za novo navdušenje na tribunah več kot 2500 glave množice.

Nekaj upanja Domžalam je vlil izjemen gol Tončija Mujana,žogo mu je v lastno mrežo po predložku pomagal preusmeriti Šturm, pripravljen ni bil niti Šafarič.  Nervozno srečanje, izključen je bil tudi strateg gostov, Simon Rožman, je dobilo novo dimenzijo v 72.minuti, ko je Šušnjara udaril še drugič. S svojo hitrostjo je nekdanji član Celja še enkrat ušel gostom, Milić pa je bil znova brez moči – le minuto kasneje pa je istemu igralcu vratar Domžal preprečil hat-trick. V 77.minuti so evropske Domžale dokončno padle. Na kak način! Kouter je, seveda znova v protinapadu prišel sam pred vrata gostov in z velemojstovino, s prekrižanimi strelom zabil zadnji žebelj v krsto Domžal.

Domžale, ki bodo poizkušale srečanje v Murski Soboti čim prej pozabiti, so izgubile prvo na mesto na lestvici, popravni izpit jih čaka v Kidričevem. Mura lahko po še drugi izjemni predstavi s petimi točkami sproščeno odhaja še k tretjemu predstavniku Slovenije v Evropi letos, Rudarju. S tako predstavo bodo nevarni vsakomur, z današnjo glamurozno predstavo pa so še enkrat dokazali, kako močno Prva liga potrebuje Muro.

NŠ Mura : NK Domžale 5:1 (2:0)

Kous 6`, Kouter 38`, 78`, Šušnjara 60`, 72`; Mujan 68`

NŠ Mura: Šafarić, Kous (46` Karnečnik), Šturm, Bošković, Peričić, Kouter, Kozar, Lorberk, Šušnjara, Bobičanec (74` Maruško), Sirk (65` Horvat)

NK Domžale: Milić, Dobrovoljc (56` Hodžić), Rom (46` Morris), Klemenčič, Melnjak, Gnezda Čerin, Ibričić (63` Žužek), Ibraimi, Husmani, Bizjak, Mujan

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…