V Fazaneriji se bosta, vnovič pod reflektorji, pomerili ekipi Mure in Krškega, ki še čakata na prvo zmago v koledarskem letu 2019 in bosta tokrat poizkušala priti do novih treh točk.


Krško, zadnjeuvrščena ekipa lige, je Muri v dosedanjem poteku prvenstva povzročila že kar nekaj preglavic. Krčani so od skupno šestnajst osvojenih točk, dobro tretjino, oziroma šest točk osvojili prav proti Murašem, ki še niso našli recepta za nuklearce. 
Sredi avgusta sta ekipi merili v Murski Soboti, Muraši so napadali, pritiskali, gostje pa preko da Silve uspeli doseči edini zadetek, Francoz je mojstrsko izvedel prosti strel in zagotovil tri točke gostom. Preslikavo prvega srečanja smo spremljali tudi v Posavju. Črno-beli so pritiskali, si pripravili morje priložnosti, a se je srečanje po avtogolu Peričića v zadnji četrtini srečanja nagnilo v korist domačih, zmago je trinajst minut  pred koncem potrdil da Silva.

Muraši bodo zmago napadali po spodletelem poizkusu v Velenju, kjer niso znali vnovčiti terenske premoči, zdi se da imajo v vrstah Sobočanov nekaj težav z realizacijo, na zadnjih petih prvenstvenih so dosegli le en gol, še tekmo več pa so brez zmage. 

Nogometaši Krškega so po dveh porazih v uvodu v pomlad nato odščipnili točko Celju, znova je bil mož odloči da Silva, ki bo tudi tokrat glavno orožje gostov.

Ante Šimundža na tokratnem srečanju prvič ne bo mogel računati na Klemna Šturma, enega stebrov Murine enajsterice, ki je poleg Saše Ivkoviča edini nogometaš, ki je odigral vse minute v prvenstvu, še lani je Šturm nosil dres Krškega. Na drugi strani bo manjkal Volarič. Tekma bo zanimiva tudi za selektorja mlade reprezentance, Primoža Gliho, nekoč tudi trenerja Mure, ki je vpoklical kar štiri fante, ki bodo kandidirali za nastop. Pri domačih je to Tomi Horvat, pri gostih Ogrinec, Sokler in Zakrajšek.

Vloga favorita tudi tokrat pripada Murašem, ki pa so se proti tokratnemu nasprotniki že dvakrat hudo opekli. V Prekmurju ne verjamejo, da bi se še tretjič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Navijači Maribora razgrabili vstopnice za nedeljski derbi

Vstopnic za nedeljski prekmursko-štajerski derbi med Muro in Mariborom ni več mogoče dobit…