Nogometaši Mure so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar z 2:1 (1:1).


* Stadion Fazanerija, sodniki: Žnidaršič, Brezar (oba Kranj) in Perger (Maribor).
* Strelci: 1:0 Karničnik (26.), 1:1 Tučić (32.), 2:1 Šušnjara (72.).
* Mura: Obradović, Kous, Kouter, Peričić, Šturm, Karničnik (od 62. Šušnjara), Kozar, Lorbek, Maruško, Sirk (od 84. Rebernik), Bobičanec (od 90. Maroša).
* Rudar: Pridigar, Dedić (od 81. Vodeb), Arap, Kašnik, Tomašević, Hrubik, Pušnik, Trifković, Črnčič (od 60. Vasiljević), Tučić (od 71. Škoflek), Radić.
* Rumeni kartoni: Hrubik, Kašnik, Dedić, Arap.
* Rdeči karton: Kašnik (47.).

Muraši so že v prvih petih minutah zapretili proti vratom Pridigarja in bili veliko boljši nasprotnik, priložnost sta zapravila Sirk in Bobičanec, Prekmurci pa so na prvi zadetek morali čakati do 25.minute, ko je po predložku Bobičanca Karničnik prevaral obrambo Rudarja in zabil žogo pod prečko za vodstvo Murašev. Zdelo se je, da imajo Prekmurci vae pod nadzorom, a je Prekmurce presekal gol Tučiča, ki se je po napaki prekmurske obrambe sam znašel pred Obradovićem in z glavo poravnal izid.do konca polčasa se ob raztrgani igri izid ni več spremenil.

 
Takoj na začetku drugega polčasa, točneje v 47.minuti so Knapi ostali brez izključenega Davida Kašnika, ki je prejel drugi rumeni karton. Muraši so prevzeli vajeti igre v svoje roke a so Knapi odbijali vse napade črno-belih vse do 72.minute, ko je na sceno stopil rezervist Mure, Luka Šušnjara in poskrbel za novo vodstvo Mure, ki ga Prekmurci niso več izpustili iz rok. Mladinski reprezentant, ki je bil uspešen že na srečanju mladinskih reprezentanc proti Bolgarijo, je tako nadaljeval uspešen niz in kot se je izkazalo na koncu Muri priboril nove tri točke. Rudar je sicer poizkusil priti do izenačujočega zadetka, a so bili v poizkusih povsem nemočni, varovanci Anteja Šimundže so obvladovali potek srečanja do konce in tekmo mirno pripeljali do konca. Mura je tako zabeležila četrto zmago v sezoni, Rudar ostaja pri enajstih točkah.
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…