Po petih letih so nogometni navdušenci v Prekmurju končno le dočakali novo prvenstveno tekmo Mure med najboljšimi. Nasprotniki so bili nogometaši Triglava, ki se iz Murske Sobote vračajo z točko, potem ko smo videli po en gol na vsaki strani.


Muraši so na začetku zagospodarili na igrišču in imeli pobudo, a v prvih desetih minutah resnejših priložnosti nismo videli, nasprotnega vratarja Curanovića je dvakrat preizkusil Kouter. Pritiski Mure so se stopnjevali, najprej je iz prostega strela iz desne strani vratnico stresel Bobičanec, eksplozija veselja pa je sledila dve minuti kasneje ko je po predložku z desne strani lastno mrežo zatresel Arh Česen. Veselje Murašev ni trajalo dolgo, po napaki zadnje vrste črno-belih je pred vratarja Matoševiča sam stekel Žurga in ga matiral med nogami za izenačenje na 1:1. Curanović je bil znova na preizkušnji v 31. minuti ko je po kotu z desne strani žogo proti vratom nevarno preusmeril Kouter.

Po živahnem začetku drugega polčasa je v 58. minuti najprej nevarno meril Mlakar, na nasprotni strani pa je bil Curanović hitrejši od Maroše, ki je stekel pred nasprotni gol. v 61. minuti smo videli 100%smrtna priložnost Mure, ko je Bobičanec priigral obrambo gostov, a žoge v kazenskem prostoru ni spravil do Maroše oziroma Šušnjare. Sledilo je obdobje raztrgane igre, Muraši so si prizadevali priti do zmagovitega gola, a so se morali zadovoljiti le s točko. Še najbližje zadetku je bil Bobičanec v 83. minuti srečanja, ko je lani najboljši igralec 2.SNL znova zatresel okvir vrat. Le minuto kasneje je bilo znova vroče v kazenskem prostoru gostov, ko glavni sodnik srečanja ni dosodil prekrška nad Karničnikom v kazenskem prostoru in še enkrat več razjezil murskosoboške navijače. Okoli 3000 gledalcev se je moralo zadovoljiti s točko, čeprav so tekom prevladovali in bili bližje zadetku.

Že v naslednjem krogu Ante Šimundža z varovanci odhaja v Ljudski Vrt k Mariboru, Triglav pa bo gostil Aluminij.

MURA : TRIGLAV 1:1 (1:1)

Arh Česen 22`-AG; Žurga 25`

Mura: Šafarič, Kous, Peričič, Boškovič, Šturm, Maruško, Kozar, Šušnjara, Kouter, Bobičanec, Maroša

Triglav: Curanović, Elsner, D. Kryeziu, Arh Česen, Kuhar, E. Kryeziu, Udović, Mlakar, Tijanić, Žurga, Majcen

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…