Domžalčane po zmagi nad Mariborom, še drugi v letošnji sezoni, čaka nov vrhunec, saj se bodo danes pomerili še z občinskimi rivali iz Radomelj. Brez obzira na točkovno razliko na lestvici v obeh taborih napovedujejo zanimiv obračun, v obeh taborih pa se zavedajo kdo bo v obračun krenil v vlogi velikega favorita. Vse drugo kot zmaga Domžal bi bilo, ne glede na pregovorno nepredvidljivost lokalnih spopadov, veliko presenečenje.


Tega se zaveda tudi domžalski kapetan Nejc Skubic, ki bo imel ob odsotnosti nekaterih nosilcev igre, o težavah domžalskega stratega Luke Elsnerja smo se podrobneje razpisali na tej povezavi, tokrat še pomembnejšo vlogo v moštvu rumeno-modrih. Bočni branilec je za klubsko spletno stran dejal, da motivacija tudi po zmagi nad Mariborom in dejstvu, da se bodo Domžalčani pomerili z zadnjeuvrščenim moštvom lige, ne bo vprašljiva. “Motivacija v nobenem primeru ni vprašljiva. Ne glede na nasprotnika gremo v vsako tekmo na polno. Sploh ni pomembno, ali nasproti stojijo Mariborčani ali Radomljani. Pričakujem zanimiv derbi, v katerem za nas štejejo le tri točke in tako bomo tudi pristopili k tekmi. V vsakem trenutku moramo biti agresivni, borbeni in imeti visoko posest žoge. Naša želja je čim prej doseči gol.”

25-letni nogometaš, ki je v dresu romunskega Otelula pred leti zaigral tudi v elitni Ligi prvakov. Prav minuli teden so Domžalčani gostovali pri ekipi iz Lige prvakov, ob zmagi in treh točkah pa si je Skubic gostovanje v Ljudskem vrtu zapomnil tudi po udarcu v nos, potem ko ga je v zaključku tekme nehote zadel Luka Zahović, ki je bil ob tem tudi izključen. Skubic bo jutri nastopil z zaščitno masko, nekdanji član Interblocka pa je imel v desetih dneh tudi čas za to, da odpravi tudi težave s kolenom: “Ta teden je bil iz tega vidika super. Daljši odmor nam je prišel zelo prav, saj smo se uspešno regenerirali in dobro spočili, tako fizično kot tudi psihično. Kljub temu smo na treningih delali zelo dobro. Na tekmo z Radomljami se pripravljamo kot na vsako drugo. Nasprotnika spoštujemo in v derbi bomo zagotovo krenili stoodstotno zbrano.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…