Domžalčani in Radomljani bodo danes popoldne odigrali drugi občinski derbi. Obračun, ki bi sicer moral biti odigran že včeraj, a so ga zaradi obilnih padavin preventivno na nedeljo, se bo v domžalskem Športnem parku pričel ob 17. uri, gostitelji pa se pred tekmo ubadajo s kar nekaj težavami pri sestavi enajsterice.


Ob že dlje časa poškodovanem Zeniju Husmaniju, ki je šele pred dnevi odložil bergle, domači strateg Luka Elsner tokrat ne more računati niti na Joshuo Parkerja, ki je že včeraj zvečer odpotoval na reprezentančne priprave Antigve in Barbude. Erik Janža zaradi štirih rumenih kartonov proti Radomljanom ne sme igrati, ob Aladinu Šišiću in Gabru Dobrovoljca, ki sta se Husmaniju pridružila na listi poškodovanih, pa se je na včerajšnjem treningu poškodoval še Rudi Požeg Vancaš. Mladi Belokranjec si je izpahnil ramo, zato ga zagotovo čaka nekaj počitka, medtem ko bo Nejc Skubic, ki je minuli petek igrišče Ljudskega vrta zapuščal z okrvavljenim nosom, zaigral z zaščitno masko na obrazu in kljub težavam s kolenom. Elsner ima tako največ težav z zapolnitvijo leve bočne pozicije, a mladi strateg zaradi tega ne dela panike, tako bo priložnost verjetno dobil Žiga Kous: “Zaradi odsotnosti Erika in Gabra ne pričakujem težav. V kadru je Žiga Kous, ki je več kot željan dokazovanja in je sposoben igrati na položaju levega bočnega branilca. Tehnično je tako dobro podkovan, da je stran, na kateri igra, zanj popolnoma nepomembna. V zadnjih mesecih je tudi močno napredoval na področju discipline v igri in v fazi obrambe. Imam popolno zaupanje vanj.”

Obračun bo minil tudi v znamenju Movembra, saj tudi nogometaši Domžal z brki opozarjajo na zdravstvene težave moških, še posebej na raka prostate, raka testisov in psihološke težave, Elsner je ob tem dejal: “Projekt je z našega vidika prišel v najboljšem možnem času. Velik odziv prikazuje, da se igralci zavedajo, da so v trenutnem položaju zmožni pošiljati pomembna sporočila širši javnosti in pomagati pri dobrodelnih projektih. Lepo je videti, da so tudi na takšen način povezani in da želijo opozarjati na pomembne problematike, ki se ne tičejo le nogometa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Udarno sporočilo Mariborčanov pred petkovim obračunom z mlinarji

V petek ob 17.30 bodo nogometaši Maribora pred praznimi tribunami Ljudskega vrta gostili R…