Maribor in Domžale sta s tekmo kroga zaključila sobotni spored 24. kroga PLTS. Pri Mariborčanih danes ni bilo v kadru kapetana Marcosa Tavaresa, Dejan Mezge in Timoteja Dodleka ni bilo zaradi poškodb, Jasmin Handanović pa je prestajal drugo tekmo prepovedi po izključitvi v 22. krogu proti Olimpiji. Pri Domžalčanih danes Mojsilović ni mogel računati na poškodovane Žana Majerja, Darka Zeca in Gregorja Zabreta, zaradi rumenih kartonov pa je počival Erik Janža. S petimi zadetki najboljši strelec gostujoče ekipe Rudi Vancaš Požeg je obstal na klopi, na klopi vijoličastih pa je na priložnost čakal tudi sin športnega direktorja Luka Zahovič.


Domači so katastrofalno odigrali predvsem prvo polovico prvega polčasa, saj so gostje že po dvajsetih minutah vodili s tremi zadetki prednosti. Mariborčani so skušali sicer v nadaljevanju preobrniti potek srečanja, a zaman. Kljub precej priložnostim, razen zadetka Nusmirja Fajića, niso uspeli premagati gostujočega vratarja Nejca Vidmarja, ki je še enkrat več v obup spravljal domače nogometaše. Srbski strateg na klopi Domžal je uresničil svoje napovedi o presenečenju v Ljudskem vrtu, prednost Mariborčanov pa se jo porazu in zmagi Olimpije zmanjšala na devet točk.

 

Prva liga Telekom Slovenije – 24. krog. Glavni sodnik: Roberto Ponis.
Maribor: Ljudski vrt, 800 gledalcev.

MARIBOR 1:3 DOMŽALE
Strelci: Fajić (75); S. Vuk (3, 13), Balkovec (20)

Maribor: Pridigar; Milec (71 Mejač), Rajčević, Mevlja, Viler; Cvijanović, Mertelj, Filipović (27 Smrekar), Ibraimi: Berić, Fajić. Klop: Topić, Potokar, Mejač, Trajkovski, Stojanović, Zahovič, Smrekar. Trener: Darko Milanič.
Domžale: Vidmar; Rems (73 Balokog), Skubic, Dobrovoljc; Kous (67 Kovjenić), Halilović, Knezović; Šimunović, S. Vuk, Balkovec; Čadikovski. Klop: Andrić, Kostakis, G. Vuk, Kovjenić, Pihler, Balokog, Požeg Vancaš. Trener: Stevan Mojsilović.

 

1′ Že v 18. sekundi priložnost za domače, Robert Berić je bil spretnejši od gostujočih branilcev, žogo popeljal do kazenskega prostora kjer je našel Agima Ibraimija, ki pa je desne strani strenjal naravnost v vratarja Nejca Vidmarja.
3′ GOOOL! Šok za sicer maloštevilne gledalce v Ljudskem vrtu. Iz kota je podal Žiga Kous, Ivan Knezović je z glavo podaljšal na drugo vratnico, kjer je z glavo zadel Slobodan Vuk, njegov tretji zadetek v letošnji sezoni.
12′ Iz roba kazenskega prostora je poizkusil Jure Balkovec, a domači vratar Marko Pridigar ni imel težav.
13′ GOOOL! Domžalčani so zopet zadeli, še drugič je zadel Slobodan Vuk. Dragan Čadikovski je dobil žogo na sredini igrišči, noben od Mariborčanov ga ni ustavil, žogo je poslal v prazen prostor, najhitrejši pa je bil Slobodan Vuk, ki se je znašel sam pred vratarjem in ga rutinirano premagal.
14′ Do strela v kazenskem prostoru je prišel Robert Berić, ki pa je meril mimo vrat vratarja Nejca Vidmarja.
20′ GOOOL! Čeprav Domžalčani veljajo za neugodne gostitelje, pa tokrat vseeno presenečajo, saj vodijo že s 3:0. Kot je zopet izvajal  Žiga Kous, Mariborčani so žogo izbili, a le do Jureta Balkovca, ki je s prelepim strelom iz roba kazenskega prostora zadel za 3:0.
21′ V kazenskem prostoru Domžalčanov sta padla Robert Berić in Miroslav Cvijanović, a je piščalka sodnika Roberta Ponisa ostala nema.
24′ Danes zelo aktivni Dragan Čadikovski je pobegnil domačim branilcem, a na srečo je bil Marko Pridigar na pravem mestu.
27′ Trener domačih Darko Milanič je posegel po prvi menjavi, igro je zapustil vezist Željko Filipović, v igro pa je vstopil napadalec Matija Smrekar.
28′ Zopet je poizkusil Slobodan Vuk, vendar je iz roba kazenskega prostora meril preko vrat.
29′ Iz dobrih dvajsetih metrov je poizkusil Miroslav Cvijanović, a nenatančno, ostaja pri 0:3.
34′ Še en poizkus Slobodana Vuka, ki je meril iz dvajsetih metrov, a brez težav za Pridigarja.
35′ Matija Smrekar je v kazenskem prostoru našel Nusmirja Fajića, ki je ostal brez čuvaja, a mu je veselje preprečil vratar Nejc Vidmar, žoga je končala v kotu.
38′ Tadej Rems je na sredini igrišča od zadaj podrl Roberta Berića, a se Robert Ponis ni odločil za rumeni karton.
39′ Robert Ponis je po seriji domžalskih preizkusov le posegel po prvem kartonu, porumenel je Jure Balkovec.
43′ Denis Halilović je kot kaže v kazenskem prostoru igral z roko, a kot kaže sodnik Roberto Ponis igranja z roko ni opazil.
45+’ Matija Smrekar se je lepo otresel gostujočih branilcev, stekel proti golu Domžal, a bil ob zaključku akcije premalo zbran. To je bila tudi zadnja akcija prvega polčasa.

POLČAS: Trener gostujoče ekipe Stevan Mojsilović je pred današnjo tekmo napovedoval presečenje in kot kaže je pri tem mislil prekleto resno, saj so rumeno-modri danes več kot odlični in  zasluženo vodijo s tremi zadetki prednosti.

46′ Tudi gostujoči trener Stevan Mojsilović se je ob polčasu odločil za menjavo, iz igre je potegnil strelca tretjega zadetka Jureta Balkovca, v igro pa je vstopil Goran Vuk.
46′ Agim Ibraimi je poizkusil s strelom, a mimo leve vratnice Nejca Vidmarja.
47′ Nova priložnost, tokrat je poizkusil Matija Smrekar, a na koncu le kot za vijoličaste, iz katerega je nato z glavo poizkusil Nejc Mevlja, a brez težav za vratarja gostov.
53′ Žogo sta si pred kazenskim prostorom gostov izmenjala Aleš Mertelj in Nusmir Fajić, a je prvi meril točno v naročje vratarja Vidmarja.
55′ Nusmir Fajić je že izigral tako obrambo Domžal, a nato meril mimo gola.
58′ Nekaj spornih odločitev sodnika Roberta Ponisa je razburilo domače moštvo in navijače. Najprej po mnenju domačih ni pokazal na enajstmetrovko, nato je po signalizaciji pomočnika dosodil še žogo iz avta za domačine.
62′ Nova sporna odločitev sodnika Robeta Ponisa, Nusmir Fajić je nenamerno udaril Gabra Dobrovoljca in bil kaznovan z rumenim kartonom.
67′ Druga menjava Domžalčanov, iz igre Žiga Kous, v igro Marko Kovjenić.
68′ Cvijanović je lepo prodrl po levi strani igrišča, prišel v kazenski prostor, kjer je meril proti drugi vratnici, a še enkrat več je bil poizkus nenatančen.
69′ Aleksander Rajčević je na sredini igrišča podrl strelca dveh zadetkov Slobodana Vuka in bil kaznovan z rumenim kartonom.
71′ Martina Milca je zamenjal Aleš Mejač.
73′ Tekma je malce izgubilia na ritmu, gostujoči trener pa je posegel že po tretji menjavi, Michel Balokog je zamenjal Tadeja Remsa.
75′ Robert Berić je žogo dolgo držal v svoji posesti, nato podal na desno stran do Aleša Mejača, ki je podal v kazenski prostor , kjer je bil najbolj spreten Nusmir Fajić, ki je zadel iz neposredne bližine. Kanček upanja za domačine.
80′ Po daljšem času spet priložnost za goste, Dragan Čadikovski je prepustil žogo na desno stran do Mata Šimunovića, ki je v kazenskem prostoru lepo zaposlil Slobodana Vuka, ki pa mu je tretji zadetek preprečil Marko Pridigar.
81′ Čez vrata je zopet streljal Miroslav Cvijanović.
82′ S strelom je poizkusil Mitja Viler, strel pa je končal v mednožju Nejca Skubica.
83′ Po prostem strelu Miroslava Cvijanoviću je žogo z noge Aleksandra Rajčevića preusmeril Marko Kovjenić, zato kot za domače, po katerem je poizkusil Robert Berić, vendar je njegov strel zaustavil danes odlični Nejc Vidmar.
84′ Zaradi zavlačevanja je porumenel gostujoči vratar Nejc Vidmar.
89′ Mevlja je po ukradeni žogi krenil v napad, žogo mu je na sredini igrišča vzel Ivan Knezović, po mnenju sodnika brez prekrška, v napad je stekel Mato Šimunovič, ki je meril visoko preko vrat. Priložnost pa takoj na nasprotni strani, v kazenski prostor je podal Mitja Viler, Michel Balokog je bil hitrejši od Miroslava Cvijanovića, avtogol pa je preprečil okvir vrat.
90′ Še pet minut sodnikovega podaljška.
90+’ Ob koncu tekme je zelo razpoložen Mato Šimunović, ki je spet poizkusil, tokrat mimo vrat. Le nekaj sekund kasneje pa priložnost za Mitjo Vilerja, a je žogo odbil Vidmar. Pritisk Maribora se le še stopnjuje, z rumenim kartonom je bil kaznovan Ivan Knezović. Strel Berića pa je znova zaustavil Balokog, ki je žogo preusmeril v kot, že osmega za Mariborčane.

 

Avtor: Peter Dominko
Foto: Gregor Krajnčič

{quickgallery}MariborDomzale_16-3-2013{/quickgallery}
 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…