Dež pred tekmo, mraz in zadnje mesto na lestvici so na zadnjo domačo tekmo Radomelj privabili le peščico gledalcev. Na drugi strani je tokrat stal Koper, edino moštvo, ki so ga mlinarji v letošnji sezoni premagali in domači so upali na novo morebitno zmago. Toda v Kopru se je od tedaj marsikaj spremenilo in gostje so bili tudi tokrat izraziti favorit.


To so potrdili že v prvih minutah. Že v začetni akciji je do priložnosti prišel Črnigoj, razmeroma neoviran streljal iz kakšnih 25 metrov, a je žoga po odbitku končala za malo mimo vrat. Po kotu v zmedi pred vrati nihče ni uspel potisniti žoge prek črte in Radomljani so se še enkrat ubranili. Ne za dolgo, že v naslednji akciji je bilo spet vroče, Štromajer je z desne zatresel le zunanji del mreže, zatem pa je imel priložnost še Pučko, a je z glavo meril nenatančno. Radomljani v prvih desetih minutah praktično niso prišli do žoge in gol je ves čas visel v zraku, a so nato nenadejano prišli do velike priložnosti. Vuk je prodrl po levi strani, a meril mimo vrat in ostalo je pri začetnem izidu. To je bila očitno prelomnica, saj so se domači po tej akciji sprostili in od takrat naprej smo spremljali veliko bolj enakovredno predstavo. Vuk je imel kmalu še eno priložnost, tokrat se je izkazal Hasić, Stoiljković pa je po uigrani kombinaciji iz prostega strela mojstrsko meril mimo živega zidu, a na žalost domačih tudi za malenkost mimo vratnice. Vse skupaj je spet prebudilo tudi Koprčane, ki so na drugi strani hitro krenili proti vratom, Štromajer pa je v kazenskem prostoru preveč okleval in po pozni podaji je Črnigoj zatresel mrežo iz prepovedanega položaja. Zatem je poskusil še Žibert, ki se je sam srečno prebil med celotno obrambo Radomelj, a nato meril prek vratnice. Gostujoči strateg Ščulac je bil z reakcijami v obrambi in neizkoriščenimi priložnostmi v napadu izrazito nezadovoljen. Na drugi strani so bili gledalci, sploh tisti bolj nevtralni, lahko zelo zadovoljni, saj smo v prve pol ure spremljali zanimivo in odprto predstavo, manjkali so le goli. Temu so bili še najbližje domači, za katere je Stoiljković s še enim lepim strelom zatresel levo vratnico. Na drugi strani je srečo z razdalje poskusil kapetan Guberac, a strel ni predstavljal nobene težave za domačega vratarja Balažiča, ki je dobil priložnost ob odsotnosti Andrića, medtem ko je Drakovič očitno povsem izpadel iz kadra. Kakorkoli, v šestintrideseti minuti so domači na veliko veselje maloštevilne publike prišli do vodstva. Pred vrati se je znašel najboljši mož v domači vrsti, Srb Stoiljković, po niti ne najboljšem strelu pa se je žoga mimo Hasića odkotalila v mrežo. Koprčani so še pred premorom krenili po izenačenje in po zapravljenih priložnostih Šmeja in Črnigoja jim je minuto pred koncem tudi uspelo. Guberac je po levi prodrl v kazenski prostor in rutinirano ugnal domačega vratarja Balažiča. Toda s tem razburjenja še ni bilo konec. Že v naslednji minuti so namreč Radomljani po akciji iz avta vrnili udarec in Stoiljković je z zavitim udarcem v zgornji levi kot domačim presenetljivo vrnil vodstvo.

Tudi v nadaljevanju so Radomljani krenili odločno, kot da se niso zadovoljili z minimalnim vodstvom, in v uvodnih minutah je bilo kar nekajkrat vroče vred vrati Kopra, zmanjkali pa so resni zaključku. Nezadovoljen s potekom dogodkov je Ščulac ob sufliranju Jermaniša hitro poskrbel za prvo menjavo, v igro je namesto Mateja vstopil Lotrič. Slednji se je že ob prvem stiku z žogo znašel pred vrati Radomelj, žogo pa mu je še ravno pred strelom uspel izbiti eden od domačih branilcev. Tempo igre je sploh v primerjavi s prvim polčasu v tem delu igre močno padel, domači pa so, sploh če vemo, da zasedajo krepko zadnje mesto, delovali izredno suvereno, bili pa so celo nekoliko bolj nevarni. Lepo priložnost si je denimo sam priigral Vuk, a je iz mrtvega položaja, namesto da bi podal, streljal vzporedno z golom. Zelo zanimivo je bilo nato v 75. minuti, ko je po dolgi precej improvizirani kombinaciji kak meter pred golom s polvolejem na napol prazen gol streljal Stoiljković, žoga pa se je ob paničnem posredovanju vratarja in enega od branilcev kotalila nekje okrog črte. Domači so zahtevali vsaj roko in enajstmetrovko, če že ne kar zadetka, a je piščalka sodnika Vinčiča na ogorčenje publike ostala nema. Izjemno priložnost je imel kaj kmalu še danes ne preveč razpoloženi Vuk, ko je po napaki obrambe sam krenil proti Hasiću, a streljal mimo vrat. To je očitno opazil tudi domači trener Djuranović in za finiš tekme namesto Vuka v igro poslal mladega Gajiča, sicer posojenega igralca Olimpije. Kopračni, ki v celem drugem polčasu praktično niso prišli do priložnosti, tudi v zaključku tekme v nasprotju s pričakovanji niso našli moči za morebiten preobrat. Tudi pomoč Hasića v napadu ni pomagala in Vinčič je (med protinapadom domačih) odžvižgal konec tekme. Domači so torej brez večjih težav odbili vse koprske napade  in presenetljivo, a povsem zasluženo prišli do druge prvoligaške zmage, prve doma, oziroma prve v Domžalah, kjer rumeni iz mlinarskega kraja igrajo domače tekme.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…