Pred dnevi je naznanil slovo od nogometnih zelenic, v poslovilnem intervjuju pa je za SportKlub spregovoril o zanimivih stvareh v času svojega igranja.


Toliko se dogaja, da niti nimam veliko časa za razmislek. Upam, da bo tako tudi v prihodnosti. Ne želim si, da bi bil doma in sedel na kavču. Morda bo prišlo za mano, a trenutno ne čutim nobenega obžalovanja. Vse je super.« So bile njegove začetne besede.

O nesporazumih s trenerjem Kopra in zadnjem derbiju proti Mariboru ni želel veliko govorit: “nisem zamerljiv tip. Lepo smo se razšli. Toplo mi je pri srcu, ko vidim, kod vse se je spomnil name zdaj, ko sem končal. Bilo je ogromno lepih sporočil. Veliko mi pomeni, da so se oglasili tudi pri Mariboru, a me ni niti najmanj presenetilo. To je institucija.” V Mariboru je preživel več kot deset let in z njim osvojil praktično vse, kar se je osvojiti dalo.

V klub je prišel ob začetku zlatega obdobja in odšel kmalu za tem, ko se je naredila menjava na stolčku športnega direktorja. O Zlatku Zahoviću je bil popolnoma kratek, a je povedal vse: “on je bog.” Na Maribor ga vežejo sami lepi spomini: “Maribor je bil zame vse. Niti najmanj mi ni žal, da nisem šel v tujino. Nikjer drugje, kamor bi morda lahko prestopil, mi ne bi bilo bolje. Nikjer ne bi bil član tako organiziranega kluba in odigral toliko evropskih tekem.”

Sedaj po končani karieri naj bi v Kopru skrbel za odnose z javnostjo. Ob vprašanju zakaj je dovolj pa je odgovoril, da se je že v začetku sezone odločil, da je to njegova zadnja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…