Obračun sosedov na prvenstveni razpredelnici se je končal z remijem in delitvijo točk. Celjani, ki so tokrat nastopili brez kaznovanega Verbiča, so se kljub vodilnemu zadetku s strani Miškića in več lepšim priložnostim, na koncu morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom. V začetku drugega polčasa je za goste zadel Pučko, in tako Koprčanom, ki so nastopili brez Halilovića in Palčiča, priigral šele prvi remi v letošnjem prvenstvu.


Začetek tekme je z nevarnim strelom na strani gostov odprl Guberac, ki je z dobrih 20 metrov sprožil malce preko gola. Nadaljevanje je ponudilo bistveno manj razburljivo srečanje, ki se je razživelo šele proti koncu prvega polčasa. Tako so eno lepših akcij današnje tekme domačini izvedli v 36. minuti.  Na desni strani igrišča je akcijo lepo začel Lovrečič, ki je podal do Miškića, ta pa je podaljšal do Oršića, ki je vtekel z leve strani v kazenski prostor, streljal, vendar premalo natančno in Hasić je strel brez večjih težav obranil.  Tri minute kasneje je sledil prosti strel, oddaljen kakih 25 metrov od gostujočih vrat. Streljal je Oršić, vendar se Hasić tudi tokrat ni dal presenetiti in je strel ukrotil. Tudi naslednja priložnost, ki je sledila, je bila na domači strani. Ahmedi je iz prostega strela poslal predložek v kazenski prostor, tam je pa le za las z glavo zgrešil Vrhovec. Napadi Celjanov so bili zasluženo poplačani v 44. minuti. Sledila je podobna akcija kot le malo poprej. Tokrat je bil Oršić tisti, ki je z lepim predložkom z leve strani v kazenskem prostoru našel Miškića, ki je rutinirano zadel z glavo in domače na odmor odpeljal z zasluženo prednostjo.

V nadaljevanju srečanja bi Celjani kaj kmalu lahko povišali vodstvo. Ahmedi je z visoko podajo v kazenski prostor našel Sunnya, le temu pa je prečka preprečila veselje. Kdor ga ne da, ga dobi, se je izkazalo že v 53. minuti, ko je Pučko po lepi podaji Gregoriča z močnim strelom z desetih metrov premagal Kotnika.  Podobno kot v prvem polčasu, se je tudi tokrat v osrednjem delu drugega polčasa igra umirila. Šele zadnjih 15 minut je prineslo več akcij in razburjenja.  Tudi tokrat so bili v ospredju domači. Najprej je v 75. minuti Šme v zadnjem trenutku izbil žogo z noge Žureja, tako da je sledil le domači kot. V 76. minuti  je strel Oršića Hasić še enkrat več ubranil. Deset minut pred koncem srečanja, se je gostom iz Kopra ponudila lepa priložnost.  Mitrović, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, se je znašel v hitrem protinapadu, vendar si je poslal predolgo podajo in s tem zapravil zares lepo priložnost za gostujoče vodstvo. Kotnik je namreč pravi čas stekel iz vrat in tako preprečil strel. Še zadnja priložnost srečanja pa se je, še enkrat več, ponudila domačim igralcem. Tekla je prva minuta podaljška, ko je z roba kazenskega prostora streljal Sunny, vendar le za las zgrešil gostujoča vrata.

Foto: Damir Mrkonjić

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…