Prvi mož Ljubljančanov tako na pripravljalnih srečanjih kot tudi na včerajšnjem srečanju, Miha Zajc, je na novinarski konferenci strnil misli po, tudi za njega zelo nenavadnem srečanju, v katerem so bili zmaji že povsem v breznu, a po treh zadetkih lahko še upajo na presenečenje v Žilini.


”Za nami je težka, nihče si ni predstavljal takšnega začetka in tudi konca srečanja. Moramo priznati, tako prvi in drugi polčas sta bila slaba,  igrali smo slabo, pod pričakovanji. Velik šok je bil prvi prejeti zadetek že takoj v uvodu, temu so sledili še trije zadetki. Vseeno lahko izpostavim dve pozitivni stvari, fantastični navijači, ki so nam dali potrebno energijo v nadaljevanju in nam dajejo upanje za naprej, ter nenazadnje vrnitev po tako velikem zaostanku,” je uvodoma dejal eden treh Šempetrčanov v zasedbi zeleno-belih.

Slovenski reprezentant se je še enkrat vrnil na začetek srečanja ter usmeril tudi pogled na Slovaško, kamor, kot sam pravi, Olimpija ne odhaja z belo zastavo: ”Potrebno bo analizirati celotno tekmo, presenetili so nas v uvodnem delu srečanja, vseeno nismo pričakovali tako kakovostne ekipe, ampak z dvignjeno glavo gremo na Slovaško.  Ko smo zaostajali z 0:4 je naša publika še vedno ploskala, spogledali smo se in si pri sebi dejali, da ne smemo dopustiti blamaže, nato smo res zaigrali bolje. Verjamem, da je mogoče rezultat preobrniti v našo korist, v nadaljevanju smo pokazali pravi karakter. Ni se lahko vrniti po takšnem zaostanku, mogoče je tudi prihološka prednost sedaj rahlo na naši strani.”

V 42. minuti je 22-letni vezist po sijajnem prostem strelu prispeval drugi zadetek za Olimpijo, zelo blizu izenačujočem zadetku pa je bil tudi v izdihljajih srečanja, prav tako po prostem strelu, ko pa je okroglo usnje končalo v glavi enega od gostujočih nogometašev: ”Žoga je, mislim, da letela proti golu, prepričan sem, da bi šla v gol ,tudi Šeliga mi je potrdil, da je žoga letela v gol, a je bil branilec Trenčina za kanček previsok.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…