Medtem ko pristaši ljubljanske Olimpije pričakujejo in čakajo na verjetno še zadnjega novinca, ki bo v napadu zmajev nadomestil Ezekiela Hentyja, so prvi vodilnem moštvu državnega prvenstva danes pripravili novinarsko konferenco, na kateri so tudi uradno predstavili Juliusa Wobayja in Miroslava Radovića.


Pred zbrano sedmo silo pa je spregovoril tudi ljubljanski strateg Marko Nikolić, ki pa je ob tem spregovoril tudi o pričakovanjih v nadaljevanju sezone. Mladi srbski strokovnjak je poudaril, da že v nedeljo, ko Olimpija v Stožicah gosti prenovljeno zasedbo Kopra, pričakuje veliko število gledalcev, ki bi nogometašem Olimpije dali dodaten zagon. “Pričakujem veliko gledalcev. Ponavljam, ne zaradi sebe, ampak zaradi igralcev, še posebej mladih, ki potrebujejo podporo. Glede na to, da Ljubljana že dvajset let čaka na naslov, se mora želja izkazati tudi z obiskom stadiona, ne pa pisanjem po spletnih portalih in pošiljanjem sporočil. Nogomet se igra na stadionu in ne na kavču. Prepričan sem, da si vsi želimo naslova, zato pričakujem dober obisk nedeljske tekme. Vloga gledalcev je izjemno pomembna,” opozarja Nikolić.

Nekdanji strateg Rada, Vojvodine in Partizana je spregovoril tudi o obeh izkušenih novincih, Miroslavu Radoviću in Juliusu Wobayju, ki sta se ljubljanski publiki predstavila na sobotni tekmi z ruskim Terekom: “Miroslav je igralec z velikim ugledom v evropskem nogometu. Je zelo izkušen, igral je za dva velika kluba – Partizan in Legio. Ve, kako se osvaja lovorike, kako je igrati v velikem klubu in pod pritiskom. Razlogi za njegov prihod so izkušnje, kvaliteta in ustrezna miselnost. Julius je igralec, ki že dolgo igra v Evropi. Ima drugačno miselnost in poseduje kakovost, ki jo je pokazal že na pripravljalni tekmi proti Tereku. Z nami je že nekaj časa, tako da je njegova fizična pripravljenost že blizu optimalni ravni.”

(Foto: Rok Zore)
Nikolić o Wobayju in rojaku Radoviću govori z izbranimi besedami. (Foto: Rok Zore)

“Čeprav sem v Olimpiji malo časa, lahko o klubu povem veliko pozitivnega. Vsi vemo, zakaj smo tu, prepričan sem, da bomo na čelu s trenerjem zastavljeni cilj, na katerega Ljubljana že dolgo čaka, tudi dosegli. Moja naloga je, da se najprej čimbolje pripravim in verjamem, da lahko ekipi pomagam s svojimi izkušnjami in kakovostjo. Upam, da bomo na koncu sezone zadovoljni z novo ekipo Olimpije. Cilj je jasen, po dolgih letih želimo naslov vrniti v Ljubljano,” z izjavo ni presenetil Radović, ki ga, kot je dejal tudi sam, čaka še nekaj dela, da bo nadoknadil zaostanek v fizični pripravi.

Naslova državnega prvaka si želi tudi Wobay, ki se je v sobotni generalki predstavil v solidni luči: “Vsi vemo, kakšna so naša pričakovanja. Tu smo zato, da osvojimo prvenstvo. Tu sem mesec dni, počutim se dobro. Ekipa gre v pravi smeri, v moštvu vlada dobro vzdušje. Na tekmi s Koprom potrebujemo tri točke in naš cilj je jasen – gremo po tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…