Vijoličaste že jutri čaka nadaljevanje projekta Liga Evropa. Potem ko so prejšnji teden z 1:0 dobili srečanje v Tirani, jih tokrat na novi domači zelenici čaka še drugih devetdeset minut.


Na novinarski konferenci pred jutrišnjim srečanjem sta pred mikrofon stopila Darko Milanič in Blaž Vrhovec. Oba sta se strinjala da bo tudi domače srečanje potrebno odigrati skrajno resno, ter da napredovanje nikakor ni samoumevno.

»Zgrešeno bi bilo, če bi kdo menil, da je ta rezultat dovolj. Tudi v Tirani smo se vmes ustavili za nekaj časa in je bilo v nadaljevanju slabše. Ob znova vzpostavljeni pobudi in naši aktivnejši igri pa smo delovali dobro, bili nevarnejši. Tisto vmesno obdobje je dovolj veliko opozorilo, da nasprotnik ima kvaliteto in je ni uspel izraziti le zaradi tega, ker smo bili dobri,« pred podcenjevanjem albanskega predstavnika svari Darko Milanič.

Domači strateg bo na povratni tekmi lahko računal na vseh 21 igralcev kot že na prvi: »Fantje, ki so bili med potniki v Tirano, bodo tudi tokrat v karanteni. Manjkata Šme in Doumbia zaradi poškodb, ostali so zdravi ter pripravljeni za boj. Vemo, kako velik izziv nam je Evropa, kaj hočemo in na nekaterih zelo dobrih s prve želimo nadgraditi zadeve na povratni tekmi. Cilj je jasen. Napredovanje, ob dobri predstavi. Da delujemo povezano kot celota, z močjo v branjenju in razigranostjo pri napadanju.«

Jutri bo tudi prvič, ko bodo vijoličasti na zaresni tekmi preizkusili novo travo, za katero je sredstva s pomočjo NZS-ja prispevala Evropska nogometna zveza. Vtis o njej je predstavil Vrhovec: »Novo igrišče je super. Sicer je nekoliko drugačno, kot je bilo prejšnje, ker gre za mešanico naravne in umetne trave. V teh treh dneh smo teren na treningih dobro spoznali in menim, da na tekmi ne bo težav s prilagajanjem. Občutek, da bomo igrali doma, je že sam po sebi dodaten motiv. Vedno je lepo igrati v Ljudskem vrtu, sploh takšne tekme, ki imajo povečan naboj.«

Srečanje proti Partizaniju iz Tirane se v Ljudskem vrtu prične jutri ob 20:15, pravico pa bo delila angleška četvorka na čelu katere bo Paul Tierney.

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričani odpotovali v Istro, tam jih čakata dve mednarodni tekmi

Aluminij je v tretjem tednu priprav začel nov cikel pripravljalnega obdobja in je zapustil…