Mariborčani, ki še upajo na krono letošnjega prvenstva, se bodo od sezone poslovili pred domačimi gledalci. V goste jim prihaja novogoriška ekipa, ki še ima teoretične možnosti za četrto mesto. Čaka nas torej vse prej kot revijalna tekma, v kateri pa nogometaše Maribora lahko označimo za favorite.


Iz tabora vijolic prihajajo novice, da mislijo le-ti svojo jutrišnjo tekmo odigrati kot se spodobi in hkrati upati, da bi Domžalčani na tekmi proti zmajem vknjižili vse tri točke. Kot pravijo se med svojo tekmo z zmaji in njihovo predstavo ne mislijo obremenjevati. Tokrat jim v goste prihajajo Novogoričani, ki so v preteklosti v Ljudskem vrtu že znali presenetiti, tudi zato previdnost ne bo odveč svari Milanič. Vijoličasti bodo v napad krenili brez svojega najučinkovitejšega strelca, Luka Zahovič je v Celju ob tem ko je dosegel hat-trick, pokasiral še četrti rumeni karton in ga tako ne bo v ekipi, kot tudi ne Mitje Vilerja, ki bo prav tako zaradi kartonov moral počivati. Ob odsotnosti novopečenega reprezentanta bodo tako na sceno morali stopiti drugi, kar pa glede na trenutno formo moštva in širino kadra, ki ga Milanič premore, ne bi smel biti problem.

Goričani v Ljudski vrt ne prihajajo brez motiva. Še vedno imajo namreč vsaj teoretične možnosti, da se zavihtijo na četrto mesto. A da se to zgodi bi morali dobiti jutrišnjo tekmo, na roko pa bi jim moral iti še Triglav, ki bi v Velenju moral premagati knape. Kljub temu, da so iz Ljudskega vrta že znali oditi z vsemi tremi točkami, pa jim v tej sezoni proti vijoličastim ne kaže najbolje, saj so doslej vsa tri medsebojna srečanja izgubili z visoko gol razliko kar 11:1. Bogato nogometno pot bo na jutrišnjem srečanju sklenil Miran Burgić, že zdaj legenda novogoriškega nogometa, ki je zbral 168 prvoligaških nastopov in na njih dosegel 54 zadetkov. Burga, kot ga kličejo prijatelji, pred sklepnim dejanjem svoje kariere pravi: »Nedeljski obračun v Mariboru ima prav drugačno noto, saj smo z zmago ostali v igri za četrto pozicijo. Sedaj bo veliko lažje črpati motivacijo za ta nastop. Zavedamo se, da nas čaka težka naloga. Tudi Maribor bo šel na polno, ker potrebuje zmago za upanje na naslov. Takšne tekme se vsi veselimo. Stadion bo poln, pričakujemo pravi nogometni praznik, kar je tudi neka nagrada za vse nas.«

 

Naš tip: 1

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vezist Radomelj se seli v Srbijo

Spartak iz Subotice bo okrepil 25-letni vezist Radomelj, Marko Žulj. Žulj je v Radomlje pr…