Jutri nas v Celju čaka še ena v nizu pomembnih tekem v zaključku prvenstva. Na stadionu Z’Dežele se bosta pomerili ekipi Celja in Maribora. Obe ekipi čaka pomembno srečanje, domači se namreč borijo za četrto mesto, Mariborčani pa za naslov prvaka.


Celjani so z zmago v Novi Gorici proti Ankaranu končno le prekinili slabo serijo, ki jih spremlja že vse od začetka maja. Z dvema zadetkoma je v korist grofov odločil Rudi Požeg Vancaš, ter tako svoje moštvo ponovno izenačil s knapi na četrtem mestu. Jutri jim v goste prihajajo vijoličasti iz Maribora, katerim so Celjani v tej sezoni na domačem stadionu že zadali poraz. Zgodilo se je v 17. krogu, ko sta se med strelce v domači ekipi vpisala že prej omenjeni Požeg Vancaš in Bian Paul Šauperl, končni izid pa je postavil Marcos Tavares, ko je zadel v sodnikovem dodatku. Pred zadnjimi tekmami domačo ekipo počasi načenja dolgotrajnost prvenstva, saj so v Novo Gorico odšli le z šestnajsterico nogometašev. Poleg poškodovanih mož sta zaradi kartonov manjkala še Džinić in Vizinger, ki se tokrat vračata v moštvo. Bodo grofje našli še zadosti energije, da še v drugo na domačem igrišču prekrižajo načrte vijoličastim?

Za vijoličastimi iz Maribora je težek vikend. Potem, ko so imeli že vse v svojih nogah, so v samem zaključku derbija zmaji uspeli najprej rezultat poravnati, nato pa še odločiti v svojo korist in tako vijolicam pred zadnjima dvema krogoma pobegniti na veliki dve točki prednosti. Vijolice v boju za naslov obdržita le še zmagi, a bi Ljubljančani ob tem morali eno tekmo izgubiti, v primeru izenačenega števila točk, so namreč zaradi večjega števila danih golov v gosteh na derbijih, v prednosti zmaji. Darko Milanič, ki tokrat zaradi kartonov ne bo mogel računati na Marka Šulerja, pred tekmo v Celju pravi: »Ne sme nas zanimati nič drugega, z mislimi smo le pri tekmi s Celjem, saj bo zelo zahtevna. Čaka nas nasprotnik, ki je po slogu igre specifičen, hitro gredo v globino, zato bomo morali ob naši energiji tudi najti način, kako jih onemogočiti. Spremembe? Moštvo je tekaško v ustreznem stanju, dobro igra, ni izmučeno in ne bo treba posegati po večjemu številu menjav. Imamo pa ob veliki konkurenci tudi možnost nekaj spremeniti.« Se bodo Mariborčani sposobni pobrati po sobotnem težkem porazu in se Celjanom maščevati za prvi poraz na stadionu Z’Dežele?

 

Naš tip: 2

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaš Domžal prevzel vodenje nižjeligaša

Dvaintridesetletni Slobodan Vuk, sicer najboljši strelec v zgodovini domžalskega prvoligaš…