V zaključku prve četrtine letošnje edicije prvoligaškega nogometa, se bosta v Ljudskem vrtu srečali ekipi Maribora in Domžal. Lani drugo in tretjeuvrščeni moštvi se pred jutrišnjo tekmo nahajata v povsem različni formi. Medtem ko Maribor premaguje vse pred sabo, pa rumeni nikakor ne najdejo lanskih uspešnih predstav in se zaenkrat nahajajo le na petem mestu razpredelnice.


Vijoličasti so še edina ekipa brez poraza v tej sezoni in imajo ob tem še najučinkovitejši napad ter tudi najtrdnejšo obrambo. Na prvem mestu imajo tako šest točk prednosti pred drugouvrščeno Olimpijo in že kar deset pred jutrišnjim tekmecem iz Domžal. Tudi lista poškodovanih se vztrajno manjša. Ob Šulerju, ki je nastopil že na zadnji tekmi v Krškem, sta se treningom že priključila tudi Klinar in Tavares, izven kadra tako ostaja le še Milec, kateremu pa se je po novem pridružil tudi Zahović, ki ima težave s trebušnim zidom. »Treba je razlikovati točkovni izkupiček in njihove predstave, tega ne smemo metati v isti koš. Domžalčani imajo manj osvojenih točk, kot bi si želeli, toda niso odstopili od načina igre. Še zmeraj so hitri, z veliko dinamike v igri. Imajo kakovost in spoznanje, da rezultati ne odražajo njihove prave podobe, nas ne bo zavedlo. Še vedno so dobra ekipa, le z nekoliko drugačnim kadrom. Nekaterih odhodov niso uspeli tako hitro nadomestiti, kot so si želeli,« Darko Milanič svari pred vedno neugodnimi Domžalčani.

Rumeni iz Domžal so se v lanski sezoni iz Ljudskega vrta vselej vračali vsaj s točko, tako da je svarilo Darka Milaniča pred jutrišnjo večerno tekmo povsem na mestu. Tokrat odhajajo v štajersko prestolnico s slabo popotnico, na zadnjih štirih tekmah so kar trikrat izgubili in enkrat remizirali. Nazadnje jih jih na domačem terenu premagal Triglav in tako pripravil prvovrstno presenečenje.  »Morda je celo dobro, da nas čaka gostovanje v Ljudskem vrtu. Maribor namreč s svojo kakovostjo in ugledom iz vsakega tekmeca izvleče maksimum. Vemo, da so naši naslednji nasprotniki v odlični formi, kažejo zanesljive predstave, dosegajo veliko zadetkov in so zasluženo prvi. A imamo tudi mi kakovost, predvsem pa tudi željo, da se jim zoperstavimo,« je kljub slabim rezultatom, nekaj pozitivnega pred jutrišnjim srečanjem izpostavil Senijad Ibričić, ki je na zadnji tekmi proti Triglavu, prvič odkar je v Domžalah, oblekel kapetanki trak.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…