V zgoščenem ritmu sreda – sobota se prihajajoči vikend nadaljuje Prva liga Telekom Slovenije. Čaka nas že 31. krog, katerega bosta v Ljudskem vrtu odprli ekipi Maribora in Ankarana. Po včerajšnji zmagi Olimpije vijoličasti tako še naprej za vodilnimi Ljubljančani ostajajo za točko, na drugi strani pa ima Ankaran, kateremu je NZS pred nekaj dnevi na 1. stopnji zavrnila licenco za nastopanje v PLTS prihodnje leto, pred zadnjim Triglavom le še dve točki naskoka.


Z zmago v Velenju s 3:1 so Mariborčani dosegli že šesto zaporedno zmago, ter sedmo tekmo brez poraza. Najbolj zaslužna za to sta bila dvakratni strelec Tavares, ki je tokrat začel namesto poškodovanega Mlakarja, in Luka Zahović, ki je dosegel že svoj osmi zadetek v zadnjih šestih tekmah. Mlakarja tudi tokrat naj ne bi bilo, tako da bo tudi jutri od začetne minute najverjetneje nastopila ista napadalna naveza. Po odsluženi kazni se v ekipo znova vrača tudi branilec Ivković. Vijoličasti trenutno pokajo od samozavesti in realno gledano, ne glede na to kdo od širokega kadra, ki ga premore Darko Milanič, bo tokrat stopil na igrišče, mu bo ekipa Ankarana težko parirala.

Po treh tekmah, na katerih so Primorci  igrišče zapuščali neporaženi in na katerih so zbrali kar pet  točk, so v sredo pozitivni niz prekinili, ko so klonili v mestu ob Kamniški Bistrici. S kar 4:0 so od njih bili boljši Domžalčani. Proti rumenim sta v vrsti Ankarana manjkala najboljši strelec Tim Vodeb in pa branilec Luka Badžim. Slednji se tokrat vrača v ekipo, bo pa zato manjkal drugi branilec, visokorasli Jan Pahor, ki je v sredo prejel že sedmi rumeni karton. Primorci izgubiti v Ljudskem vrtu praktično nimajo nič, tako da lahko v srečanje krenejo sproščeno. Bo Vladu Badžimu uspelo presenetiti Ljudski vrt?

 

Naš tip: 1

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši na drugi tekmi do remija

Nogometaši Mure so na drugi tekmi turškega dela priprav odigrali pripravljalni obračun pro…