Prvo nedeljsko srečanje se bo odvilo v Ljudskem vrtu, kamor v goste k aktualnemu prvaku in vodilnemu po jesenskem delu, prihaja moštvo Aluminija. V tej sezoni bo to že tretje medsebojno srečanje, obe prejšnji so obakrat dobili vijoličasti, ki pa so se za zmago, sploh tisto v Kidričevem, morali še kako potruditi.


Vijoličasti, ki so pred nadaljevanjem prvenstva odlično kadrovali, bodo srečanje pričakali v vlogi favorita. Ob vseh okrepitvah in poškodbah, bo zanimivo videti koga bo Milanič poslal na igrišče od začetne minute. Še posebej velja izpostaviti napad, kjer bodo kar štirje igralci kandidirali za ,najverjetneje, dve mesti. Ob v jesenskem delu odličnih Tavaresu in Mešanoviću, se je po poškodbi vrnil Zahović, ki je na generalki proti Celju kar trikrat zatresel mrežo, tu pa je še Mlakar, ki se je prav tako že izkazal v pripravljalnem obdobju. Na listi poškodovanih so se pred jutrišnjo tekmo znašli Šuler, Viler, Kramarič, Hodžić in pa prišlek Doumbia.

»Gremo iz tekme v tekmo, po dolgoročnejših napovedi ne bomo posegali. Edini fokus je zdaj na Aluminiju, popolnoma smo osredotočeni na začetnih 90 minut. Potem bo na Triglavu in tako naprej. Tudi fante mora zanimati le vsaka naslednja tekma. Vemo, da smo favoriti. Sprejemamo to vlogo in se zavedamo, da je to zahteva, ki jo nosimo. Potrudili se bomo, da bi osvajali točke in prišli prvi do cilja. Pot do tja pa nas pelje le ob nenehnem dokazovanju, iz dneva v dan,« vlogo favorita ne odklanja Milanič, ki ve da jih le dokazovanje iz tekme v tekmo vodi do končnega cilja, to je osvojitve državnega prvenstva.

Za Kidričane, bo današnja tekma že druga v spomladanskem delu, saj so tekom tedna že odigrali zaostalo srečanje jesenskega dela prvenstva. V Ajdovščini, kamor je bila tekma prestavljena, so se z neodločenim izidom razšli z Ankaranom, in to kljub temu, da so prvi povedli, zadetek, ki jim je namenil le točko, pa prejeli v zaključnih minutah srečanja. Edini gol na tem srečanju je za šumarje ob koncu prvega polčasa dosegel Mensah. Oliver Bogatinov, ki pred srečanjem z vijoličastimi kaznovanih igralcev nima, pa vseeno ne bo mogel računati na isto začetno enajsterico, kot proti Ankaranu. Za nastop proti vijoličastim namreč ne bosta kandidirala Šme in Štor, igralca ki sta v kidričevsko šumo posojena s strani Maribora. Kakšen hendikep bo to prestavljalo ekipi iz Kidričevega, ki je v Ljudskem vrtu že vedela presenetiti, bo vidno danes popoldne.

Vremenska napoved za današnje srečanje ni nič kaj ugodna, saj nas čaka sibirski mraz. Katera ekipa se bo v teh ekstremnih razmerah bolje znašla, bodo to Mariborčani, ali nas mogoče čaka presenečenje in se bodo točke oziroma vseh treh veselili Kidričani?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…