Mak Barišić je letošnjo sezono naravnost neustavljiv, na 16 nastopih je dosegel 11 zadetkov in je z naskokom vodilni strelec lige. Da pa bo “njegov” Koper ob zaključku jesenskega dela tekmovanja na prvem mestu si pred sezono ni mislil skoraj nihče. Lahko bi rekli, da so bile to najbolj optimistične napovedi nekaterih posameznikov.займы от 10000 без процентов


Za Ekipo je v daljšem intervjuju spregovoril o tem, zakaj so letos tako dobri, o potencialni predčasni menjavi kluba in o slovenski reprezentanci.

Koper se na vrhu lestvice nahaja že toliko časa, da vsa nogometna javnost napoveduje njihov padec. A v taboru Kopra iz tedna v teden dokazujejo ravno nasprotno. Zakaj je temu tako je spregovoril tudi Maks: “mislim, da vem zakaj tako govorijo o nas. Takšno mnenje je ustvarjeno na podlagi vsega, kar se je dogajalo v pretekli sezoni, mi moramo pokazati, da si tega ne bomo dovolili. Vztrajati moramo pri skromnosti iz tekme v tekmo, ter si prizadevati osvojiti čim več točk.”

Vse večje so tudi govorice o njegovem predčasnem odhodu. O tem je spregovoril tudi sam: “govori se marsikaj, vendar za zdaj o tem ne vem ničesar. Ne vem, če je kaj konkretnega, roko na srce, niti nočem vedeti. Z mislimi sem zgolj pri Kopru, želim zmagati na preostalih dveh tekmah, ki nas čakata do odhoda na zimski oddih. Potem se bom poskušal čim bolje pripraviti na drugi del prvenstva, če bo vsem prišla kakšna mamljiva ponudba pa bo o njej razmislim in se pogovoril s predsednikom, kako in kaj naprej. Do zdaj se te teme nisva dotaknila, vendar je popolnoma jasno, da nočem oditi le zato, da bi odšel. Nočem za vsako ceno spet v tujino. To ne bi imelo smisla. Če bi odšel, bi odšel zato, da bi naredil korak naprej.”

Dobre predstave pa še vedno niso navdušile selektorja reprezentance, v prihodnosti upa, da se bo to spremenilo: “ko igraš dobro ti je lepo tudi brez tega. Ne obremenjuješ se s tem ali boš vpoklican v reprezentanco, seveda pa si tega želim. To bi bil dodaten plus v moji karieri in dodatna motivacija za naprej.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od L. P.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani že trenirajo v Turčiji, tudi z mladim napadalcem iz Srbije

Nogometaši Maribora so varno prispeli na jug Turčije, kjer bodo v tradicionalni pripravlja…