Moštvo novomeške Krke pred nadaljevanjem sezone ne bo doživelo pretiranih sprememb, a brez teh vseeno ni šlo. Največ prahu je dvignil odhod Žige Kastrevca, ki bo do zaključka sezone kot posojeni nogometaš Krke igral v španskem Getafeju. Najboljši prvoligaški strelec v klubski zgodovini je v napadu pustil precejšnjo luknjo.


Le-ta je bila že tako ali tako precejšnja, saj je izkušeni Enes Novinić letošnjo sezono zaključil že konec novembra, ko je srečanje v Velenju zaradi poškodbe kolena sklenil že v uvodnih minutah. Tako je v pripravljalnem obdobju v napadu igral Filip Dangubić, ki se je v minulih dneh proslavil z dvema zadetkoma, a posojeni nogometaš Rijeke v nadaljevanju sezone očitno ne bo igral v konici napada. Dolenjci so na klubski spletni strani potrdili, da so se za sodelovanje dogovorili z Luko Majcnom. Ljubljančana slovenski javnosti ni potrebno podrobno predstavljati, saj je bradati napadalec v prvoligaški konkurenci odigral že 157 tekem. Nekdanji član Interblocka, velenjskega Rudarja, Kopra, Triglava in Gorice je v prvoligaški konkurenci dosegel 25 zadetkov. Prav Gorica je bila zadnji klub bivšega člana mlade izbrane vrste, po poletnem razhodu pa je bil hitronogi napadalec brez kluba.

Majcen je sicer četrti zimski novinec v novomeški zasedbi. V minulem tednu sta se četi trenerja Andreja Kastrevca pridružila branilec Matteo Boccaccini in bočni igralec Mohammed Kabiru, ki ga je do konca sezone posodila Rijeka. Skupaj z italijansko-nigerijskim dvojcem pa so Dolenjci registrirali tudi neznanega srbskega napadalca Mladena Mrakića, ki je bil v domovini nazadnje član tretjeligaškega Dorćola.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…