Uvodno srečanje 25. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bilo že v večernih urah včerajšnjega dne odigrano v Halozah. Zavrčani so se po koncu tekme z Radomljani veselili še tretje zaporedne zmage pred domačimi gledalci, čeprav obračun na zahtevnem igrišču završkega Športnega parka ni bil ravno poln nogometne lepote.


Radomljani so ostali pri štirih spomladanskih točkah, saj so po Celju doživeli nov poraz z minimalno razliko. Morda jih je novih točk stal tudi preveč previden, morda kar nekoliko bojazljiv vstop v tekmo, kar je priznal tudi gostujoči trener. “Sami smo v tekmo, še posebej v prvi polčas, šli preveč bojazljivo oziroma pod določeno blokado in premalo konkretno. Zgodilo se je preveč napak, ne glede na igralno površino pa za to ni opravičila. Preveč je bilo tehničnih napak pri predajah žoge, s čimer smo Zavrču dajali možnost, da vrši pritisk. Po teh napakah pa tudi osredotočenost in reakcije niso bile prave. Tako smo tudi prejeli zadetek, že pred tem pa smo jim sami z nepotrebnim prekrškom in slabo izbito žogo ponudili dve priložnosti. V Zavrču tudi boljše ekipe od nas niso odnesle točke,” je na novinarski konferenci po koncu tekme dejal Dejan Djuranović in kljub temu, da so se njegovi nogometaši v drugem polčasu prebudili in zaigrali bolje, priznal, da so točke zasluženo ostale doma: “Ne glede na to, da smo bili v drugem polčasu v igri nekoliko bolj konkretni, si pravih priložnosti vseeno nismo uspeli pripraviti. Zmaga Zavrča je bila zaslužena.”

(Foto: Jure Banfi)
“V tekmo smo krenili preveč bojazljivo,” je priznal Dejan Djuranović. (Foto: Jure Banfi)

“Sam sem se kar nekoliko bal današnje tekme, saj smo se v tekmi z Mariborom fizično in čustveno precej izpraznili. Kot ste videli, se je tekma odprla idealno, s hitrim zadetkom. S tem smo si olajšali nadaljevanje in si pripravili še dve ali tri priložnosti. Bi pa bilo precej drugače, če bi zabili še en zadetek, fantje bi zaigrali z večjo svobodo, tako pa smo po nepotrebnem nadaljevali v krču in tako kot je dejal že kolega Djuranović, storili preveč napak pri podajah in polprotinapadih. Takšne tekme se enostavno zgodijo, naj bo zaradi igrišča, morda tudi psihične utrujenosti. Imamo dovolj točk in si lahko privoščimo, da lahko preizkušamo nekatere igralce in vidimo, kdo je primeren za našo ekipo in kdo ne. Tudi v nadaljevanju sezone se bomo skušali približati zgornjemu delu lestvice in če bo možnost, se približati tudi uvrstitvi v Evropi, saj je točk še dovolj,” pa so bile besede domačega trenerja Ivice Solomuna, ki se je v primerjavi z zadnjo tekmo, ko so Zavrčani izgubili v Mariboru, odločil za dve spremembi v začetni enajsterici. Karla Težaka je zamenjal Ante Mitrović, do spremembe pa je prišlo tudi v golu, saj je Marka Pridigarja zamenjal Nikola Petrović, nekdanji vratar beograjskega Partizana. Solomun, v igralski karieri ravno tako vratar, je podal razloge za svojo odločitev: “Petrović je bil pripeljan za daljše časovno obdobje. Marko (op.p. Pridigar) ni imel velikih nihanj. Gre pa, vsaj po mojem mnenju, na njegov račun drugi zadetek Maribora, saj bi lahko po moji oceni bolje reagiral. Čeprav bi morda kakšnemu večjemu klubu sodniki v podobni situaciji dosodili prekršek nad vratarjem. Ni pa današnja tekma nikakršna kazen, imamo možnost, da lahko precej kombiniramo in tako se bomo obnašali tudi v prihodnje, saj moramo gledati tudi na prihodnjo sezono,” je pristavil strateg iz bližnjega Varaždina.

(Foto: Jure Banfi)
Solomun o razlogih za menjavo v golu: “Petrović je bil pripeljan za daljše časovno obdobje.” (Foto: Jure Banfi)

Trenerjeve besede je ponovil tudi domači kapetan Lovro Cvek, ki se je strinjal, da moštvo ni odigralo tako kot bi si želelo: “Celoten teden smo se pripravljali na to tekmo, saj smo vedeli, da bo izredno težka. Hitro nam je uspelo zadeti, nato pa smo padli v igri. Izredno težko je bilo igrati proti Radomljam, saj so bili zelo zgoščeni na sredini igrišča. Navajeni smo igre podaj in to je bilo v tekmi z Radomljami nemogoče. Nismo odigrali po svojih željah. Iskali smo še drugi zadetek, si pripravili nekaj priložnosti in pol priložnosti, a se nam ni izšlo. Na koncu pa so vseeno najpomembnejše tri točke.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…