Kljub ne najbolj prijetnim temperaturam za spremljanje srečanja se je na Fazaneriji znova zbralo zavidljivo število gledalcev, ki pa so videli poraz svojih ljubljencev, mož odločitve je bil nekdanji Muraš, Mitja Lotrič in poskrbel za zmago Celjanov z 0:1 ter razžalostil Prekmurce. 


Mreža se je sicer prvič zatresla že v 5.minuti srečanja, ko so Celjani po prostem strelu, z glavo je meril Vizinger, zatresli mrežo domačih, a je bil zadetek zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen. Domači so imeli v uvodu srečanja kar nekaj težav s Požeg Vancašem, ki je narekoval tempo gostom, le ti so bili v prvi polovici polčasa boljši, najlepšo priložnost so zapravili v 22. minuti, ko je Vizinger iz petih metov nenatančno meril, sijajna priložnost za Hrvata. Druga polovica je nato pripadla varovancem Anteja Šimundže, ki pa niso našli pravih rešitev na postavitev gostov in na odmor sta ekipi odšli brez doseženih zadetkov.

Drugi del srečanja se je začel po notah domačih, ki so pritisnili na vrata gostov. Po raztrgani igri na eni in na drugi strani smo videli prelomno odločitev v 63.minuti, ko si je svoj drugi rumeni karton po prekrškom nad Vancaš Požegom prislužil Kous, bivši član Celja in Muraši so morali zadnji del srečanja odigrati z igralcem manj. Tekma se je povsem razživela, črno-beli kljub igralcu manj niso bili v podrejenem položaju, preko Sirka so v 71. minuti imeli možnost celo preiti v vodstvo, a se je izkazal Rozman, zato pa je tri minute kasneje bil natančnejši Lotrič, otrok Mure, ki je svojemu nekdanjemu klubu zabil izjemen zadetek pod prečko. Požeg Vancaš bi lahko pet minut kasneje zabil zadnji žebelj v krsto Mure a se je izkazal Obradović, na drugi strani pa Šturm po hitrem protinapadu žoge ni uspel potisniti v gol, Rozman je bil že premagan. Do konca srečanja se izid nato ni več spremenil in gostje so se lahko veselili novih treh točk, s katerimi so skočili na četrto mesto, pred Domžale.

Zadnje dejanje jeseni za Muraše bo sledilo v nedeljo, ko na Fazanerijo prihaja Triglav, nogometaši Celja pa se bodo pomerili z Aluminijem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…