Zadnja tekma 26. Kroga Prve lige Telekom Slovenije je potekala v Velenju, kamor je v goste prišel Koper. Kljub hladnemu vremenu ter mokremu in spolzkemu igrišču, so maloštevilni gledalci videli borbeno in všečno srečanje, na katerem ni manjkalo dobrih akcij ter zadetkov. Kljub hitremu zadetku Velenjčanov preko Firerja ter ponovnemu vodstvu malo pred koncem prvega polčasa, ko je zadel Jelić, so Koprčani več kot zasluženo prišli do točk, potem ko jih je dvakrat z izjemnima zadetkoma do izenačenja popeljal Lotrič.


Tekma se je komaj dobro začela, že se je rezultat na semaforju spremenil v korist domače ekipe. V četrti minuti srečanja je Firer zadel s sredine roba kazenskega prostora, kar je bil sploh prvi zadetek Rudarja v pomladanskem delu prvenstva in prvi po 462 minutah strelskega posta. Tudi naslednja priložnost srečanja se je ponudila domači ekipi. Tokrat je z glavo nevarno streljal Bolha, vendar streljal preveč po sredini in prisebni Simčič je žogo preusmeril v kot. Nato pa so igro v svoje noge prevzeli Koprčani, ki so postajali čedalje nevarnejši. Boljšo igro so kaj hitro kronali tudi z zadetkom. V enem od nevarnih napadov se je znašel Lotrič, ki se je nenadoma odločil za strel s kakšnih 25 metrov ter neubranljivo zadel, potem ko je žoga na mokrem terenu odskočila tik pred domačim vratarjem Rozmanom. Boljši Koprčani kljub zadetku niso popuščali, ampak so še naprej napadali, vendar so bili premalo natančni in zbrani ob zaključkih akcij, da bi se lahko veselili vodstva. So pa bili zato bolj uspešni domači knapi in v 38. minuti srečanja izpeljali akcijo, ki jim je prinesla vnovično vodstvo. Babić je z desne strani poslal dolg predložek pred gostujoča vrata, tam se je sam znašel Jelić in z lepim udarcem z glavo poslal žogo za hrbet Simčiča. Pred odhodom na odmor so opogumljeni knapi poskušali še dvakrat, najprej preko Jelića in kmalu zatem še preko Bolhe, vendar obakrat neuspešno in tako je ostalo pri vodstvu za gol.

V drugem delu so igralci nadaljevali, kjer so ostali v prvem. Tako smo še naprej spremljali dinamično igro na obeh straneh, zdaj so bili podjetnejši domačini, zdaj gostje. Prva priložnost je pripadla kanarčkom in sicer je v 52. minuti po podaji Lotriča streljal Črnigoj, domači vratar Rozman pa se je moral še kako potruditi, da je žogo uspel odbiti v kot. Malo zatem, ponovno na delu knapi. Tokrat je bil po podaji iz kota najvišji Kašnik, vendar se Simčič ni dal presenetiti in je strel ubranil. Nato pa nova mojstrovina Lotriča. Streljal je z dobrih 20 metrov z leve strani, žoga pa je v gol zletela pod prečko in ob levi vratnici nemočnega Rozmana. V 75. minuti še dve lepi priložnosti za goste, najprej je strel Pučka končal za vrati, po kotu, ki je sledil, pa je Blažič z bližine nastreljal Rozmana, tako da je ostalo samo pri novem kotu. Zadnji priložnosti srečanja, sta, kot že v prvem polčasu, tudi tokrat pripadli domačim nogometašem. Najprej je v 86. minuti srečanja izvrstno streljal Bolha, vendar je Simčič žogo odbil v kot. Nekaj trenutkov kasneje je bil Simčič še enkrat več na mestu in je neugoden strel z razdalje s strani Jahića uspešno ukrotil.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…