Na celjskem stadionu Z’Dežele nas jutri čaka otvoritvena tekma 23. kroga PLTS, v kateri k domačemu Celju prihaja najbolj vroča ekipa pomladi Triglav. Obe letošnji medsebojni tekmi sta se končali v prid gostov. Prvo tekmo v Celju so Kranjčani dobili s 3:1, grofje pa so se orlom maščevali jeseni, ko so jih premagali z 2:1.


Celjani so v letu 2019 zabeležili že vse tri tipe rezultatov. Najprej so doma premagali Gorico, nato morali premoč priznati Olimpiji, v prejšnjem krogu pa še remizirali v gosteh pri Krškemu. Na slednjem srečanju je že dvanajsti gol v tej sezoni dosegel Rudi Požeg Vancaš, ki tako še naprej ostaja na čelu lestvice strelcev. Grofje se trenutno nahajajo na petem mestu razpredelnice, točkovno so izenačeni s četrtim Aluminijem, štiri točke zaostanka pa imajo za tretjimi Domžalami. Pred Kranjčani, ki bodo njihov jutrišnji tekmec pa imajo vsega pet točk naskoka. Domači strateg Dušan Kosič, težav s kaznovanimi in poškodovanimi nogometaši nima, tako da se ekipa lahko v celoti osredotoči na novega nasprotnika.

Kranjčani v novem letu še niso oddali točke, saj so dobili vsa tri srečanja. V zadnjem krogu so doma premagali Olimpijo, potem ko je slednja že vodila z 1:0, ter ob tem zastreljala še najstrožjo kazen, ki bi prednost lahko še povišala. V zaključku tekme je nato na sceno stopil David Tijanić, ki je najprej v 88. minuti z uspešno izvedeno enajstmetrovko rezultat izenačil, v zadnjih sekundah srečanja pa še prispeval odločilni zadetek, s katerim so vse tri točke ostale doma. »Neprestano poudarjamo, da ni evforije. Glave ostajajo trezne, celotno dogajanje pa želimo pretopiti v dodatno samozavest in motivacijo. Naša ideja je, da še naprej povsem normalno treniramo in delamo, igralci pa se vsega tega zavedajo in brez težav sprejemajo skupno filozofijo. Je pa logično, da se po uspehih občuti pritisk, a za to smo se ne nazadnje tudi trudili,«po izrednem začetku situacijo umirja Dejan Dončić, ki bo jutri v ekipi zaradi kaznovanosti pogrešal Žana Kumarja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Na Fazaneriji hrumijo stroji, kaj bo novega po prenovi?

Ni skrivnost, da ima nogometni hram Murske Sobote, kar nekaj pomanjkljivosti. Čeprav se je…