Nogometaši na praznik dela ne bodo počivali, tekmovanje v Prvi ligi se nadaljuje tudi med tednom, že prvo srečanje 30.kroga pa bo morda celo najzanimivejši dvoboj, ob Kamniški Bistrici se bosta pomerili Domžale in Mura, ki na na lestvici zasedata mesti tri in štiri.


Domžalčani imajo sicer razmeroma visokih šest točk naskoka pred Muraši (ter tudi Aluminijem in Celjem, ki imata enak točkovni izkupiček kot Mura), a se lahko razlika že po tem krogu razpolovi.

Za Muraši je derbi z Mariborom, ki se je končal brez zmagovalca, bilo je 2:2, črno-beli pa so še enkrat več dokazali, da se povsem enakovredno kosajo z najboljšimi v državi. Ob tem je Ante Šimundža z rotacijami vsaj deloma uspel spočiti tudi določene nosilce, ki bodo ob napornem tempu lahko nastopili bolj sveži.

Domžalčani na drugi strani so se za nove tri točke kar precej namučil v Velenju, ko so po zaostanku izid preobrnili v zadnji tretjini srečanja, za zmago sta zadela Ibričić in Pečnik. Gostje težav s kaznovanimi igralci nimajo, pri domačih pa bo manjkal obetavni Gnezda Čerin.

Vsi trije dosedanji medsebojni dvoboji obeh ekip v letošnji sezoni so bili zanimivi. Se vedno je živ spomin na petardo, ki je odjeknila na Fazaneriji ob zmagi Mure poleti, na prvem srečanju v Domžalah so bile Domžale z dvema igralcema manj na pragu izjemne zmage, a je Sirk z dvema goloma v izdihljajih srečanja Muri prinesel točko, premierno srečanje pod reflektorji pa se je po taktičnem boju končalo brez zadetkov.

Ali lahko Muraši, tako kot proti Mariboru, tudi proti Domžalam uspejo ostati nepremagani na prvenstvenih obračunih? Ali pa bo Simon Rožman uspel najti recept za murskosoboške nogometaše in se s svojim moštvom utrdil na tretjem mestu? Vse bo jasno po jutrišnjem obračunu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpijo pestijo težave v obrambi

Olimpija, ki trenutno zaseda tretje mesto in ima pred zadnjim krogom točko naskoka pred Mu…