V zadnjem srečanju 15.kroga se bosta v nedeljo pod reflektorji v Kidričevem pomerili ekipi Aluminija in Mure, ekip v zlati sredini lestvice. Kidričani se bodo poizkušali maščevati za avgustovski poraz v prestolnici Prekmurja, Muraše pa čaka izziv, kako prekiniti črni niz brez zmage na tujem, Sobočani namreč še vedno čakajo na prvo gostujočo zmago v prvenstvu po vrnitvi med elito.


V Fazaneriji je bilo ob koncu poletja v prvem obračunu obeh ekip 3:2, blestel pa je Rok Sirk, ki je s hat-trickom priboril zmago Muri. Srečanje sicer ni bilo tako razburljivo kot kaže rezultat, Mura je vodila že s 3:0, poraz sta v izdihljajih srečanja ublažila Tahiraj in Kene.

Kidričanom po izjemnem uvodu v prvenstvo počasi kot kaže le pojema sapa, v zadnjih treh srečanjih so dosegli le točko, v zadnjem krogu so priznali premoč velenjskemu Rudarju, ki je bil boljši z 3:2, so se pa zato varovanci Oliverja Bogatinova sredi tedna, podobno kot njihov tokratni nasprotnik, veselili uvrstitve v polfinale Pokala Slovenije, skupno so bili zaradi doseženih zadetkov v gosteh boljši od Krškega. Prepričljivo boljši od svojih nasprotnikov v pokalu so bili črno-beli, ki so ob pestrem dogajanju tako na kot ob stadionu ugnali Gorico s skupnim izidom 6:2 (v sredo je bilo 3:2) in se zasluženo uvrstili v nadaljne boje.

V taboru lanskoletnih prvakov 2.SNL se nadejajo, da bodo po spodrsljaju v Krškem, ko so večji del srečanja Sobočani prevladovali, a se iz Posavja vrnili praznih rok, v ne tako oddaljenem Kidričevem v osmem poizkusu le uspeli slaviti v gosteh, s tremi osvojenimi točkami so trenutno najslabša ekipa na tujem. Čaka jih vse prej kot lahka naloga, na drugi strani so Kidričani najboljše domače moštvo, ob le enem porazu so osvojili kar štirinajst točk, trend brez poraza pa bodo gotovo želeli nadaljevati tudi tokrat.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogometaša Olimpije do konca sezone na posojo v drugo ligo

Med tem ko se varovanci Dina Skenderja intenzivno pripravljajo na drugi del prvenstva, v k…