Po premoru se na sceno znova vrača tudi Prva liga, prvo srečanje 13.kroga pa nas čaka v Murski Soboti, na vroče gostovanje k Prekmurcem odhaja velenjski Rudar, ki se je v tej sezoni že veselil zmage nad Sobočani, le ti pa bodo pred svojimi navijači želeli vrniti udarec.


Srečanje na stadionu Ob jezeru je sicer potekalo povsem po notah povratnikov med najboljše, a črno-beli navkljub izdatni premoči tako na terenu kot na tribunah niso uspeli pretvoriti v zmago, spodrsljaji v obrambi so botrovali trem zadetkom, nogometaši Rudarja pa so tudi z nekaj sreče nato igrišče zapustili s tremi točkami, bilo je 3:2.

Ekipi na lestvici ločita dve točki, Mura je s trinajstimi točkami na šestem mestu, Rudar je na devetem z enajstimi. Knapi so pred premorom dvignili nivo svoje igre in v zadnjih štirih krogih osvojili sedem točk, boljši so bili od Domžal in Triglava, nazadnje pa so brez zadetkov remizirali s Krškim.

Muraši so se dobro pobrali po debaklu proti Triglavu, kjer so klonili s kar 0:3 in nanizali štiri pomembne točke v dvoboju z Mariborom oziroma Domžalami. Najprej so pred domačimi gledalci na kolena spravili Mariborčane in jih ugnali s kar 4:1, tekma, ki bo še dolgo v spominu prekmurskih ljubiteljev nogometa, tudi z Domžal pa so se varovanci Anteja Šimundže vrnili neporaženi, čeprav bi lahko ob Kamniški Bistrici iztržili več. Domžale so še 5 minut pred koncem srečanje z dvema igralcema manj vodile z dvema zadetkoma prednosti, a je nato stvari v svoje roke vzel Rok Sirk, najboljši strelec Mure (skupaj s Hotićem in Mlakarjem tudi prvenstva), ter z dvema zadetkom priboril točko črno-belim.

Varovanci Marijana Pušnika bodo na Fazaneriji nastopili oslabljeni, manjkala bosta kar dva standardna člena in sicer Robert Pušaver ter Klemen Bolha, ki bosta zaradi kazni tokrat na tribuni. Muraši na drugi strani nimajo težav s kaznovanimi nogometaši.

Sobočani, ki so skupaj z Olimpijo in Mariborom najučinkovitejše moštvo na domačem terenu, bodo poizkušali priti še do četrte domače zmage v sezoni. Srečanje bo morebiti zanimivo še iz enega vidika. V vodstvu soboškega kluba pozvali privržence, da še tretjič zapored razprodajo stadion in poskrbijo za še neviden dosežek v zgodovini slovenskega nogometa. Prvi dve srečanji sta bili že nekaj dni pred dvobojem razprodani, tudi tokrat pa so Prekmurci na dobri poti, že sredi tedna je bilo v predprodaji prodanih okoli 2000 kart. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

NZS odgovarja na očitke Guberca. Je Maribor res zaobšel pravila?

Veliko prahu je dvignila informacija Ekipe, ki je pisala, da naj bi Maribor ponudil stimul…